Лекарят на годината против локдаун

1
Пандемията няма да свърши скоро, чака се ваксина
Пандемията няма да свърши скоро, чака се ваксина Снимка: БГНЕС

Доцент Александър Оскар смята, че спазването на мерките ще предотврати пълен локдаун, пише в. Стандарт

"Той води до тотално блокиране на държавата за определен период от време. А пандемията няма да свърши нито до един, нито до три месеца. В най-благоприятните прогнози може да стане лятото, с навлизане на новите ваксини и това да намали тежестта на пандемията", коментира лекарят пред Нова тв. Според него след едно затваряне на държавата отново после ще последва бързо покачване на случаите на заразените с коронавирус.

"Затова е важно да се спазват мерките - носене на маски, избягване на струпване на много хора и на посещение на нощни заведения. Това ще предотврати един локдаун, който ще окаже негативно влияние върху икономиката", каза още доц. Оскар. Според него голяма част от хората не са желаели да спазват мерките, които са общовалидни.

"Доказано е, че те намаляват скоростта на разпространяването и дори има пряко отношение върху тежестта на протичане на заболяването”, категоричен е доцент Оскар. Според него за съжаление все още сред масовото разбиране на хората е възприятието, че здравето е даденост и че някой трябва да се грижи за нас. "Това е личен ангажимент. Важно е всеки от нас активно да участва в здравеопазването", каза още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари