Обявиха бедствено положение в село Лъвино

0
Отнесени са покривите на над 150 къщи, съборени са над 10 електрически стълбове
Отнесени са покривите на над 150 къщи, съборени са над 10 електрически стълбове Снимка: Мехмед Азиз / Facebook

Отнесени са покривите на над 150 къщи, съборени са над 10 електрически стълбове

Обявено е бедствено положение в исперихското село Лъвино след ураганния вятър, придружен с дъжд.

Решението е взето на заседание на Общинския кризисен щаб, каза новоизбраният кмет на община Исперих инж. Белгин Шукри, цитиран от БТА.

Той заяви, че силната буря, разразила се малко след 12:00 ч. е продължила около пет-шест минути. Отнесени са покривите на над 150 къщи. Има съборени над 10 електрически стълбове и жици.

В момента освен село Лъвино без ток са още десетина села, каза Шукри. По думите му екипи на "Електроразпределение - Север" работя по отстраняване на авариите, а в Лъвино работата ще продължи по-дълго време.

Кметът обясни, че всички държавни институции - представители на полицията, пожарната, областната администрация, енергото и "Водоснабдяване и канализация" са на терен.

Той уточни, че няма пострадали хора. Повечето от живеещите в пострадалите имоти са предпочели да останат в къщите си, друга част са настанени при близки и роднини в селото. Общинското ръководство и кметът на селото имат готовност при нужда да настанят хора и в бившата детска градина в селото.

Утре ще бъде сформирана комисия, която ще направи оглед на щетите, допълни Шукри.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари