Обвиняемият за расисткия скандал се оправда с брат близнак

0
Брат му се кълне, че той е бил на трибуните
Брат му се кълне, че той е бил на трибуните Снимка: БТА

„Изобщо не съм бил на мача с Англия, на трибуните е бил моят брат близнак”.

Тази версия извади пред Софийския районен съд 18-годишният ученик Цветан Георгиев Гечев, който се оказа единственият обвиняем за расисткия скандал от стадион „Васил Левски” в понеделник. Според обвинението тийнейджърът е демонстрирал нацистки поздрав с изпъната нагоре дясна ръка, както и среден пръст, а за капак два пъти са свалил анцуга и показал голия си задник по време на футболния двубой, информира Traffic News.

Магистратите трябваше да решат дали да оставят за постоянно в ареста ученика, както поиска прокуратурата.  

Неговият брат Димитър също се появи в съдебната зала и заяви, че именно той е бил на мача, а по това Цветан е бил в дома на гаджето си.  Близнакът даже отишъл в Първо районно управление на СДВР да си признае, но полицаите го изгонили от там.

Защитата на Цветан Гечев поиска Димитър да даде показания днес, но съдията Станислав Седефчев отказа. Наблюдаващият прокурор Боянка Младенова контрира, че братът вече е бил разпитан и това е приложено към делото.

Като свидетел в подкрепа на обвинението се яви Стефан Маринов, който наблюдавал мониторите от записите на камерите на стадиона. Според него именно Цветан е извършил неприличните жестове, макар двамата братя да са като две капки вода.

Комплексна видео-техническа и идентификационна експертиза също сочела именно Цветан като хулигана от трибуните.

По време на заседанието стана ясно, че обвиняемият вече е осъждан условно и все още е в изпитателен срок заради влязла в сила присъда от 25 септември тази година.

Има и неприключили досъдебни производства - за едно от които вече е внесен обвинителен акт. “Въпреки младата му възраст намирам, че към момента той е с изградени престъпни навици”, обобщи прокурор Младенова.

Защитата на Цветан обаче настоя, че става въпрос за грешка. И се позова на показанията на близнака Димитър и приятелката на обвиняемия Гергана Георгиева Иванова, при която Цветан бил по време на мача, което беше потвърдено и от нейния баща.

Според адвокатката на изправения пред съда ученик брат му Димитър е дали много ясни конкретни показания за времеви отрязъци, за хора и за случайно присъстващи на въпросния мач, което доказва, че именно той е бил на трибуните.

Гергана пък разказа кога точно е дошъл в дома й Цветан и как там е бил и нейният баща.

Самият родител обясни, че когато дошъл в 20,30 ч. вкъщи дъщеря му и Цветан вече били там, а после той им сготвил. 

Подзащитният ми е задържан на адреса, на който пребивава. През цялото време е съдействал на полицията. Работи на трудов договор и е с установена месторабота. През цялото време е давам еднозначни показания и всичко, което е казал съвпада с казаното и от неговия брат Димитър”, обясни адвокатката на Цветан пред съда, настоявайки той да не бъде задържан за постоянно.

Пред съда самият Гечев каза “Нямам какво да кажа, освен, че съм невинен. Ако може нещо под домашен арест или по-лека”.

В крайна сметка обаче магистратите го оставиха за постоянно в ареста. Ако обвинението срещу Цветан се докаже, го грози присъда до 5 години затвор.

На излизане от залата приятелката на тийнейджъра Гергана и нейният баща разказаха, че от доста време той изобщо не ходи по стадионите. "Ама заради старите му истории сега всички пишат, че той е "редивицист", затрудни се със сложната дума рецидивист момичето. 

Близнакът Димитър пък обясни, че не е правил нацистки поздрав, а е махал на свой приятел. Не бил си свалял и гащите, но пък псувал. "Ами те всички псуваха, как няма да псуваш, когато падаш 0:6", разпалено заяви Димитър.  

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари