Единственият обвиняем хулиган след мача с Англия си свалил и гащите на стадиона

0
Останалите трима задържани няма да бъдат съдени
Останалите трима задържани няма да бъдат съдени Снимка: МВР

Само един от групичката футболни хулигани, които показваха расистки жестове по време на футболния мач между България и Англия на националния стадион „Васил Левски“, ще бъде съден за действията си, съобщиха от прокуратурата.

Това е 18-годишният ученик Цветан Гечев, който освен че показвал среден пръст и отправял нацистки поздрав от трибуните с изпъната нагоре дясна ръка, се обърнал с гръб към игрището, свалил си анцуга и на два пъти показал задните си части, подчертават от държавното обвинение, пише Lex.bg.

Затова от прокуратурата са преценили, че Гечев трябва да бъде обвинен в хулиганство, отличаващо се с изключителен цинизъм. Младежът вече е осъждан, като деянието от мача с Англия е било извършено в изпитателния срок на предишното му осъждане. Той е бил задържан за 24 часа, като от прокуратурата ще искат постоянния му арест.

За разлика от него обаче, останалите хулигани няма да бъдат съдени, тъй като прокуратурата не е установила достатъчно данни за образуване на досъдебно производство. Задържани по Закона за МВР са били още осмина младежи, разпознати по записите от камерите на стадиона, но те ще бъдат глобени само по Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия.

Футболната среща в понеделник беше прекъсвана на два пъти, след като играчи на гостите се оплакваха от расизъм по трибуните и имаше опасност мачът да бъде прекратен.

От МВР съобщиха вчера, че са разпознали общо 15 участници в противообществени прояви по време на мача, като трима от тях се издирват.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари