Обвиняем за трафик на емигранти през "Дунав мост" остава за постоянно в ареста

0
Украинският гражданин опита да преведе през границата на страната ни 21 лица
Украинският гражданин опита да преведе през границата на страната ни 21 лица Снимка: Dunavmost

Украинският гражданин опита да преведе през границата на страната ни 21 лица

Състав на Окръжен съд – Русе потвърди законосъобразността на мярката задържане под стража, определена от Районния съд спрямо 37-годишния украински гражданин Г. П., опитал да преведе през границата на страната ни 21 лица.

Според прокуратурата, това се е случило на 26.05.2021 г., когато обвиняемият, управлявайки товарен автомобил, се явил на ГКПП „Дунав мост“ за излизане от България. Граничните власти открили скритите в камиона 21 чужди граждани, единият от които ненавършил 16 години, и задържали шофьора. Обвинението, което му повдигнали, е за тежко умишлено престъпление, наказуемо с лишаване от свобода от една до десет години, глоба и конфискация.

Въззивната инстанция сподели извода на Районен съдРусе, че от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение, че Г. П. е извършил престъплението, за което е привлечен към наказателна отговорност. При определяне на мярката за неотклонение първоинстанционният съд правилно е приел, че е налице реална опасност обвиняемият да се укрие или извърши друго престъпление. Това е така с оглед обстоятелството, че лицето няма адрес на територията на Република България, украински гражданин е, има постоянен адрес в Украйна, работи в украинска транспортна фирма като шофьор на товарен камион, често пътува до различни страни, където пребивава продължително време. От друга страна, признаването на вината и факта, че деянието е останало във фазата на опита не са обстоятелства, които да налагат определяне на по-лека мярка за неотклонение, още повече, че престъплението е разкрито от граничните органи на България, поради което признанието на обвиняемия няма особена тежест в настоящото производство.

Определението на Окръжен съд – Русе, с което се потвърждава взетата по отношение на украинския гражданин Г. П. мярка за неотклонение задържане под стража, е окончателно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари