Обвиняем за отвличане на момиче в Бяла се споразумя с прокуратурата

0
Споразумението не подлежи на обжалване или протест
Споразумението не подлежи на обжалване или протест Снимка: Dunavmost

Подсъдимият Н. И. прие да му бъде наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година и три месеца с четиригодишен изпитателен срок

Окръжен съдРусе одобри споразумение между прокурор от Окръжна прокуратура и защитника на обвиняемия Н. И., с което последният се призна за виновен в отвличане на непълнолетно момиче. Това се е случило на 23.04.2020 г. в гр. Бяла в съучастие с Ж. Й, съобщиха от съда в Русе.

Делото постъпи в съда с обвинителен акт срещу двамата младежи, но в хода на проведеното в понеделник разпоредително заседание Н. И. пожела да сключи споразумение, което днес беше разгледано от друг състав на съда, съгласно разпоредбите на Наказателно-процесуалния кодекс.

Подсъдимият Н. И. прие да му бъде наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година и три месеца с четиригодишен изпитателен срок. Съдът приспадна предварителното му задържане, считано от датата на деянието до 07.05.2020 г., както и времето, през което е бил с мярка за неотклонение „домашен арест“, считано от 07.05.2020 г. до днес. Н. И. следва да заплати и сумата от 545,47 лв., представляваща половината от направените по делото разноски за експертизи.

По отношение на другия подсъдим – Ж. Й. делото ще бъде разгледано от друг състав на съда.

Споразумението не подлежи на обжалване или протест.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари