Мъж, отвлякъл жена си, сключи споразумение със съда в Русе

1
Подсъдимият е приел да изтърпи наказанието лишаване от свобода за срок от една година и шест месеца при първоначален строг режим
Подсъдимият е приел да изтърпи наказанието лишаване от свобода за срок от една година и шест месеца при първоначален строг режим Снимка: БГНЕС/архив

Подсъдим за отвличане на жената, с която живеел, сключи споразумение

Със споразумение приключи насроченото за днес разпоредително заседание по делото срещу Б. Л., обвинен в отвличане и противозаконно лишаване от свобода на О. М. Подсъдимият се отказа от разглеждането на делото по общия ред и прие да изтърпи едно общо наказание за двете престъпления - лишаване от свобода за срок от една година и шест месеца при строг режим.

Б. Л. е български гражданин със средно образование, безработен, разведен, осъждан. На 20.03.2013 г. е излязъл от затвора, където е бил за две години и два месеца за това, че в началото на 2011 г. е ръководил организирана престъпна група и държал без надлежно разрешително боеприпаси и високорискови наркотични вещества.

На 30.11.2016 г. 29-годишната тогава О. М. живеела в дома на подсъдимия. Вечерта тя излязла на заведение с майка си. В момента, в който се прибирала, отключвайки вратата на входа, Б. Л. пристигнал пред блока с автомобила си, слязъл от него, от ревност започнал да удря жената и я натикал в колата си. Преминал покрай хижа „Приста“ и спрял на отбивка вдясно. Поискал телефона на О. М., за да разбере с кого е говорила и, тъй като тя казала, че го е изгубила, я накарал да си съблече дрехите. От страх да не я пребие, тя изпълнила нареждането. Останала само по дънки и яке, жената решила да избяга и намерила спасение в къща в далечината.

Съгласно споразумението, Б. Л. се признава за виновен в това, че на 01.12.2016г. в гр.Русе в условията на опасен рецидив отвлякъл О. М., както и за това, че на същата дата противозаконно я лишил от свобода. За първото престъпление бе определено наказание лишаване от свобода за срок от една година и шест месеца, като не бе наложено наказание конфискация, тъй като подсъдимият не притежава имущество, което да подлежи на конфискация. Наказанието за второто деяние е лишаване от свобода за срок от една година. Съгласно закона, двете наказания са групирани и Б. Л. прие да изтърпи едно общо такова, а именно лишаване от свобода за срок от една година и шест месеца при първоначален строг режим.

Споразумението е окончателно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари