Обвиниха 11 гръцки депутати в измама на електората при избори

1
Очаква се решението на съда за отстраняването им от парламента
Очаква се решението на съда за отстраняването им от парламента

Очаква се решението на съда за отстраняването им от парламента

Прокуратурата в Гърция обвини 11 депутати в заблуда на електората при избори. Очаква се решението на съда за отстраняването им от парламента, предава БНР.

"Бивш депутат от затвора си създаде партия и влезе в парламента". Така се обяснява присъствието на 12 депутати в гръцкия парламента, на неизвестната преди изборите партия "Спартанци". Лидерът на партията заяви пред прокурора, че неговите депутати са под влияние на "външни центрове", като посочи, че това е осъденият Касидиарис.

Съдът трябва да установи дали излежаващият присъда бивш заместник-председател на забранената партия "Златна зора" действително е ръководил неофициално дейността на "Спартанци" в парламента, което е забранено от закона.

Прокурор от Върховния съд обвини 11 депутати в изборна измама и заблуда на електората.

При положителна присъда депутатите от "Спартанци" трябва да напуснат парламента и местата им ще се разпределят между другите партии.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Балканеца
    А тука едни обещаваха да променят модела, арестуваха джипко, врещяха "с тези никога" и след това се взеха със същите, че до оня ден даже му се молеха да не разтурва сглобката. Но тук измама на електората няма.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари