Обвиненият за трафик на хероин, остава в ареста

0
Окръжен съд - Русе реши, че има реална опасност Александър Юлиянов да се укрие
Окръжен съд - Русе реши, че има реална опасност Александър Юлиянов да се укрие Снимка: Русе Медиа

Мярка задържане под стража за мъж, обвинен за опит за контрабанда на наркотици.

Окръжен съд - Русе определи постоянна мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на 56-годишния Александър Юлиянов, привлечен като обвиняем за извършено престъпление по чл.242, ал.4, ал.2, пр.1, вр. чл.18, ал.1 от НК – опит за квалифицирана износна митническа контрабанда на високорискови наркотични вещества. За това престъпление в Наказателния кодекс са предвидени наказания лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години и глоба от двеста хиляди до триста хиляди лева.

Съдът счете, че въпреки изключително ранния етап от развитието на наказателното производство от доказателствената съвкупност, приобщена в рамките на досъдебната фаза, би могло да бъде изведено обосновано предположение, че обвиняемият е съпричастен към извършване на престъплението. Съдът констатира наличието на реална опасност при вземане на по-лека мярка обв. Александър Юлиянов да се укрие или извърши престъпление, което мотивира с презумпцията по чл.63, ал.2, т.3 от НПК, високата обществена опасност на деянието и дееца, голямото количество наркотични вещества, както и с оглед наличието на данни, че същият е извършил друго такова деяние, макар и на територията на чужда държава.

Определението на Окръжен съд – Русе, с което е взета по отношение на Александър Юлиянов мярка за неотклонение задържане под стража може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари