Обучиха 100 полицаи за екстремни гонки с джигити

0
Обучението е проведено от екипа на многократния автомобилен шампион Илия Царски
Обучението е проведено от екипа на многократния автомобилен шампион Илия Царски Снимка: МВР

Обучението е проведено от екипа на многократния автомобилен шампион Илия Царски

Първото специализирано обучение за полицаи се проведе на писта „Дракон” край пловдивското село Калояново от екипа на многократния автомобилен шампион и старши треньор Илия Царски и неговия партньор Иван Цончев. През петте етапа на едномесечния курс общо преминаха 100 полицаи от подразделенията на пловдивската дирекция на МВР. Освен на лекциите, особено внимание бе обърнато на практическата част с управление на служебните автомобили, които се ползват на терен. Следвайки професионалните съвети, полицаите придобиха редица полезни допълнителни умения, които да гарантират сигурността им по време на работата - бързото адаптиране в определена сложна обстановка на пътя, контрол над автомобила в лоши метеорологични условия, овладяване на волана при движение с висока скорост или изпълнението на трудни завои и резки маневри са част от практическите похвати, които усвоени по време на тренировките.

По думите на директора на ГДНП гл. комисар Атанас Илков, който присъства днес на финалния етап на обучението, подобна форма на професионална подготовка е изключително важна и полезна, за да гарантира живота и здравето на самите служители, както и на останалите участници в движението. Той изрази очакването си, че след очаквания положителен резултат от анкетирането на преминалите курса полицаи, инициативата ще бъде приложена и за останалите им колеги в страната.

Задоволството си от подобна форма за разширяване на познанията и уменията на служителите изрази и директорът на ОДМВР – Пловдив ст. комисар Георги Чергов, който пожела на колегите си случаите на рисково шофиране да са по-малко в ежедневието им.

Идеята за специализирано обучение на полицейския състав от ОДМВР – Пловдив за подобряване на професионалните умения при шофиране по време на изпълнение на служебните задължения възниква преди година, като продължение на подобна иновативна инициатива през 2018 година. Проектът се финансира от Фонда за безопасност на движението и е израз на един от водещите приоритети на ръководството на МВР за намаляване на пътнотранспортните произшествия и подобряване на пътната безопасност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    Боже, Боже
    Държава като носна кърпичка сме. Какво преследване, какви са тия чудесии?! Заградително мероприятие се прави след няколко километра и екшъна приключва. Какви са тия "бързи и яростни" полицаи?! Ще се изпотрепят или ще изпоубият някой случаен. Или викате, бе дай да излапаме едни пари за обучение.
  • 3
    2
    ...
    Със Great Wall на газ на мошеника гриша ганчев ли ще ги гоните ? За един простак питам.
  • 4
    1
    Иван
    Със шодите или опелите , че не разбрах как це гонят каруците
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари