Общонароден молебен за България в град Русе

0
Общонароден молебен за България в град Русе

Събитието за град Русе е част от общонароден молебен за България, ще се проведе на площад „Свобода“ - пред Община Русе в петък -15.08.2014 г.от 18:00 ч. (най-късно до 20:00 ч.).

Целта е добронамерени граждани и гости на Русе с цвете и свещ в ръка да се помолят за по-доброто бъдеще на Родината, да помечтаят заедно за благоденствие, спокойствие, мир, любов, край на катаклизмите ...

Колективните молитви могат да сътворят реални чудеса. (1) Пет месеца след молебен за избавлението на българските медицински сестри от затвора в Либия, (проведен на 09.02.2007 г.), медиците бяха освободени. (2) Година след края на Първата световна война английският крал Джордж V обявява „Минута на мълчанието“ („... кратък интервал от две минути на пълно преустановяване на всички наши обичайни дейности…така че в пълна тишина мислите на всички да могат да се концентрират...“). През Втората световна война в Англия няма военни действия, но крал Джордж VI подкрепя „Специална минута“, в която „хората се обединяват в медитация, молитва или концентрация (всеки в съответствие със собствената си вяра) за надделяване и възтържествуване на мира“. В резултат на това, на въпроса „Защо Германия загуби войната?“ немски офицер отговаря: „По време на войната вие (англичаните) имахте някакво тайно оръжие, на което ние не можахме да противодействаме. Така и не разбирахме какво беше то, но трябва да е било много мощно... вие го наричате „Минута на мълчанието“.

Организацията стартира преди седмици в социалната мрежа Фейсбук. Гражданката Мирослава Бонева от Русе се отзовава на призива на инициаторите от гр. София и в останалите градове и села да се организират подобни събития на най-големия площад в съответното населено място.

Масовият молебен на площад „Свобода“ се осъществява с разрешението на г-н Пламен Стоилов – кмет на Община Русе.

Всеки, който се чувства българин, желае България да му бъде МАЙКА или копнее децата му да имат достоен живот в Родината си, ако иска БЪЛГАРИЯ да пребъде – нека дойде с цвете и свещ в ръка на площад „Свобода“ (пред Община Русе) в 18:00 ч. на 15.08.2014 г. (петък), за да помечтаем заедно и да се включи в масовия молебен „ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ЗАЕДНО!“.

Събитието не е протест, няма политически оттенъци, не е свързано с конкретна религия.

Източник: Мирослава Бонева
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари