Общинският съветник, блъснал кола и избягал, все още не е подал оставка

0
Благовест Георгиев има и предишни провинения
Благовест Георгиев има и предишни провинения Видео: bTV

Благовест Георгиев има и предишни провинения

Общинският съветник от „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“ - Спаси София“ Благовест Георгиев, който причини катастрофа и избяга, все още не е подал оставка.

Оказва се, че той има и предишни провинения.

През 2007 г. той отново отказва да бъде тестван, а през 2017 г. е хванат зад волана след употреба на алкохол. Тогава книжката му е отнета за 8 месеца и му е наложена глоба, информира bTV.

Столичният общински съвет няма право да отстрани Георгиев от длъжност. Може единствено да прекрати участието му в Комисията по транспорт и безопасност.

Оттеглянето му от общинския съвет е единствено и само негово решение“, коментира председателят на комисията Иван Таков.

Ако Георгиев не подаде оставка, което го призовавам да направи, ще внесем доклад да го премахнем от Комисията за пътна безопасност“, каза председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров.

До удара в петък вечерта на столичния бул. „Драган Цанков“ се е стигнало, след като Георгиев е навлязъл в платното за насрещно движение. Удареният водач го е проследил до ул. „Елин Пелин“ и е подал сигнал в полицията.

Георгиев беше задържан, но отказа да даде проба за алкохол и наркотици.

От "Продължаваме промяната" веднага реагираха на новината и излязоха с позиция: „Групата общински съветници на ПП в Столичния общински съвет и Изпълнителния съвет на ПП оценяват поведението на колегата си Благовест Георгиев като недопустимо, опасно за околните и нарушаващо не само законите и правилата, но и обществения морал. Ще приемем без колебание оставката на Благовест Георгиев от позицията общински съветник“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари