Общински съветници излязоха с позиция за "Луковмарш"

0
От „Продължаваме Промяната“ се обявиха против провеждане на шествие
От „Продължаваме Промяната“ се обявиха против провеждане на шествие

От „Продължаваме Промяната“ се обявиха против провеждане на шествие

Общинските съветници от „Продължаваме Промяната“ приветстваме своевременните действия на кмета Васил Терзиев и се обявяваме категорично против опитите за възобновяване и провеждане на шествието „Луковмарш“.

В европейска София няма място за прояви, които пропагандират ксенофобски, антисемитски и расистки възгледи. Толерантността към различните е нещо, което народът ни е демонстрирал многократно през историята си.

Шествия като „Луковмарш“ нямат за цел да информират или да почетат паметта на генерал Христо Луков, а се стремят да популяризират и нормализират крайнодесни възгледи и идеологии, останали в историята с човеконенавистни практики.

Общинските съветници от „Продължаваме Промяната“ вярваме, че модерният патриотизъм трябва да е граждански, а не да почива на разделения на база пол, раса, сексуална ориентация и други, информира БТА.

Родолюбието и обичта към България не преминават през шествия и прояви, които насърчават реч на омраза, разделение и напрежение между българските граждани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    112
    Докато има ''Възраждане'' , '' Луков марш'' е задължителен ! Иначе- ТКЗС то ,идва !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари