Общински полицаи ще следят за реда и сигурността в Русе

0
Новосформираното звено на Общинската полиция в Русе официално ще започне да функционира на територията на общината до две седмици
Новосформираното звено на Общинската полиция в Русе официално ще започне да функционира на територията на общината до две седмици Снимка: Община Русе

Новосформираното звено на Общинската полиция в Русе официално ще започне да функционира на територията на общината до две седмици

Към настоящия момент назначените 5 служители са на стаж в районните управления на МВР, след като преминаха задължителен 6-месечен курс на обучение. Те ще са на пряко подчинение на кмета на Община Русе и ще си съдействат активно с общинската служба КООРС и полицията.

Очакванията са през настоящата година съставът на звеното да бъде увеличен с още петима служители, като договорът с ОД на МВР предвижда техният брой да достигне 30.

Общинската полиция ще действа по Закона на МВР и ще може да оказва съдействие за възпрепятстването на всякакъв вид престъпления, включително със задържане. Част от основните ѝ правомощия са свързани с контрола по спазването на общинските наредби, като служителите ѝ ще участват в осигуряването на охрана на масови мероприятия, както и да осъществяват контрол по безопасността на движението и осигуряването на нормалното придвижване на градския транспорт.

На разположение на новосформираното звено са предоставени два оборудвани за целта специализирани автомобила, както и полицейски униформи с обозначителни знаци на Община Русе.

„Доволен съм, че звеното „Общинска полиция“ вече е факт, защото дейностите му са от голямо значение за ефективното провеждане на политиката на местната администрация по отношение на сигурността и обществения ред в града“, заяви кметът Пенчо Милков.

Формирането на дългоочакваната от гражданите общинска полиция стана възможно след подписването на договор между кмета на Община Русе и директора на ОД на МВР - Русе, с който се осигурява дейността на новата структура.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    11
    daskal
    Не се вълнувайте! И те ще вършат работа колкото КООРС. Не 3 - и 13 полиции да създадем, файда няма да има, ако коефициентът им на полезно действие е нулев. Вижте им приоритетите - охрана на масови мероприятия и контрол на градския транспорт. Вместо надрусаните и пияни лумпени с коли и мотори, които летят из улиците, кретенчетата, които трошат спирки, пейки и какво ли не, агресивните мутрички...
  • 4
    10
    замислен до първи
    Като се замисля май неяснотите бяха с мирис и дъх на нафта и сухо мляко,а от някъде се чуваха женски стонове и мъжко грухтене от някакъв хотел и паркинг. Ся дали мъжко с мъжко е грухтяло или женско на камарата е било с женско,кой знае? Ама бели гащи с кафява линия много.От тук че до Бяла посоката. Абе така мрели,така ги ровели.....Ся ко шъ става ?
  • 13
    9
    Горките общински полицайчета...
    Хич не са за завиждане - дано са млади. Ще луднат - градът е пълен с непукисти. Не знаят какво ги очаква практически - разправии, жалби, призовки, актове, преписки. Дано са грамотни - очаква ги палитра от нормативната база на Общинския съвет и законодателството. Съдебната зала - ще е техен втори дом. Общинските полицаи ще бъдат активирани за всичко случило се в града - КООРС се превръщат в статисти. Няма да знаят на кого са в подчиненост - всеки ще им е началник в Община и МВР. Районните полицейски управления и КАТ ще си отдъхнат - остават на по-заден план. Все пак да им пожелаем успех на Общинска полиция - Русе!
  • 16
    8
    Satan до КМЕТА
    Разкарай доносници и ченгета от общината иначе на изборите за кмет ще гласуваме да си хигиенист на главният портал.Стига демагогия.Връщай младите в Русе не ги гонете.
  • 10
    7
    Кръстословица
    Да се произнесе Пламен Нулев и Милин Генов. Те са в час и мълчат като дупцета.Душички две.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари