Общината оряза клони и храсти, които пречат на пътни знаци и светофари

2

Мащабна акция по резитба на клони и храсти, закриващи пътни знаци и светофарни уредби

Във връзка с подобряване безопасността на движението по уличната мрежа, Община Русе предприе мащабна акция по премахването на растителност, закриваща пътни знаци и светофарни уредби в града. До този момент над 60% от локациите по възловите кръстовища и пътните връзки в Русе, на които се налага премахването на клони и храсти, са обработени от служители на ДЗЗД „Паркстрой“ и ОП „Комунални дейности“, уведомиха от общината. 

Участъците от уличната мрежа с растителност, ограничаваща видимостта на водачите, са определени от работна група, включваща представители на отдел „Екология“ към Община Русе, ОП „Паркстрой“ и сектор „ПП“ при ОД на МВР – Русе.

Към настоящия момент е изпълнена оформяща резитба на клони и са премахнати храсти на 40 от общо 66 улици и кръстовища, включени в списъка, като приоритетно са обработени ключовите пътни възли. Сред тях са участъци по булевардите „Липник“, „Цар Освободител“ и „Христо Ботев“, улиците „Плиска“, Борисова“, „Доростол“ и „Петрохан“. Част от дейностите включват и повдигане короните на дървета, възпрепятстващи нормалното и безопасно придвижване на пешеходците по тротоарите.

Предстои екипите на ДЗЗД „Паркстрой“ и ОП „Комунални дейности“ да продължат дейността си по останалите 26 локации, част от второстепенната улична мрежа в града.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Мунчо селския
    целият град, е забулен от трънаци и храсталаци, на които повечето " граждани " им викат зеленина.
  • 1
    1
    Акция
    А следващата "акция" кога, след 5 години? Това трябва да е постоянен ангажимент, всеки ден от нужда!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари