Общината набира предложения за наградите "Русе", "Студент на годината" и "Млад творец"

0
Крайният срок е 10 май тази година
Крайният срок е 10 май тази година Снимка: Dunavmost

Община Русе набира предложения за тазгодишните носители на награда "Русе", като крайният срок е 10 май тази година.

Това съобщиха от местната управа в града.

Награда "Русе" ще бъде връчена на тържествена церемония в Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24 май. С нея ще бъдат удостоени изтъкнати русенски дейци в областта на изкуството, културата, образованието и науката. Предложенията се внасят от организации и институции, работещи в съответните области, като трябва да съдържат изчерпателна аргументация.

Отличените получават почетна статуетка от бронз, дело на скулптора Георги Радулов, диплом и парична премия от 500 лева.

От кметството информират, че до 10 май т.г. се набират предложения и за наградите "Студент на годината" и "Млад творец".

Със "Студент на годината" се удостояват до трима студенти, обучаващи се в български висши учебни заведения - редовна форма, жители на Русе, за отличен успех, трайни интереси и постижения в научно-изследователската дейност. Наградата е стипендия в размер на една минимална работна заплата за страната, която се изплаща от общината ежемесечно, в рамките на една учебна година.

Наградата "Млад творец", учредена в памет на актьорите Яна и Георги Стефанови, ще бъде връчена за четвърти път. С нея се удостояват млади творци в областта на изкуствата и културата на възраст до 30 години от Русе за изключителни творчески и артистични постижения и завоювани награди от национални и международни конкурси, състезания и прегледи за текущия творчески сезон. Наградата се придружава от парична сума в размер от 600 лева и

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари