Общинари: Тревните площи в Русе са в безобразно състояние

0
Общинари: Тревните площи в Русе са в безобразно състояние

Пореден сигнал за озеленяването в Русе подадоха общински съветници от ВМРО до кмета Пламен Стоилов. Искрен Веселинов и Стефан Бучаков са категорични, че състоянието на тревните площи е в безобразно състояние.

"Учудващо е, че дори в началото на август, след един относително сух период не можете да се справите с тази рутинна дейност. Въпреки, че резултатите от сигналите ни са повече от скромни и очевидно няма сила, която да накара частния консорциум, който замени общинската фирма "Паркстрой" да свърши работата както трябва, отново ще споделим забележките си за поддържането на зелената система на Русе", отбелязват двамата "старейшини".

Те обръщат внимание на това, че към 1 август в района на Сарайския мост, отделни части от кварталите и ската на Кея въобще не е косено.

Изброени са още места, които са за косене като обръщалото на 9-ката в квартал "Здравец - изток", около блоковете "Колос" и "Сърнена гора" в квартал "Родина", улица "Доростол", квартали "Дружба 1" и "Дружба 2", както и дунавската алея в Младежкия парк, в която по думите им реката не се вижда от бурени и саморасли дървета. В тази връзка е отбелязано, че парковете са окосени роторно, но не е обрано с моторна коса около дърветата.

Двамата съветници имат още претенции, че "продължава да се коси и не се вдига тревата което я задушава и стои жълто, а в средната ивица на булевард "България" от Мототехника до Охлюва е напръскано с "Раундъп", което е недопустимо". Отбелязано е още, че розариума в Парка на младежта не се поддържа, а цветните фигури не са плевят.

"С настоящото ви сигнализираме за да вземете мерки и да осигурите на съгражданите ни нужното ниво на поддържане на зелените площи. Оставаме с надеждата четири месеца да са достатъчни за вас и предпочетените от Вашата администрация фирми да се научите какво качество на услугата е достойно за русенци и да не са необходими нови сигнали от наша страна", се казва още в сигнала на Бучаков и Веселинов до кмета на Русе Пламен Стоилов.

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари