Общинар от ДПС влиза в затвора заради търговия с гласове

0
1 година затвор и глоба от 7000 лв за общински съветник от Полски Тръмбеш заради търговия с гласове
1 година затвор и глоба от 7000 лв за общински съветник от Полски Тръмбеш заради търговия с гласове

Окръжният съд във Велико Търново постанови 1 година затвор и глоба от 7000 лв за общински съветник от Полски Тръмбеш заради търговия с гласове. Магистратите от втората инстанция отмениха оправдателната присъда на Районния съд в старата столица срещу Ахмед Ахмедов след протест на прокуратурата и му наложили строго наказание. Решението подлежи на обжалване в 14-дневен срок пред ВКС.

По сигнали на жители на Полски Тръмбеш Ахмед Ахмедов бе задържан заедно с общинския шеф на Движението за права и свободи по време на парламентарните избори през май 2013 г. След разпити двамата бяха освободени, но им бяха повдигнати обвинения, че са предлагали облага на избиратели, за да дадат гласуват за ДПС.

Според прокуратурата, общинският съветник от ДПС Ахмед Ахмедов предлагал по 30 лева и безплатен превоз на избирателите до секциите, в които трябва да гласуват. Срещу Шишманов пък обвиненито било, че осигурил 3060 лв, които да бъдат разпределени сред "правилно гласувалите".

Срещу двамата бяха образувани две отделни дела. Процесът срещу Иван Шишманов на първа инстанция също завърши с оправдание. В съдебната зала държавното обвинение се опита да докаже, че в деня за размисъл Ахмед Ахмедов седем пъти е предлагал пари на свои съграждани.

"Скандалът бе забъркан от мой роднина, с когото сме в лоши отношения.Правиха обиски в дома ми, но не бяха открити нито пари, нито пък други доказателства, че съм търгувал с гласове", каза пред "Труд" Ахмедов.

Източник: Вестник Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари