Разследват агенти на ДАНС за търговия с гласове

0
Укриване на данни, свързани с търговия на гласове на последните парламентарни избори
Укриване на данни, свързани с търговия на гласове на последните парламентарни избори

Разследват трима служители от ДАНС във Велико Търново за укриване на данни, свързани с търговия на гласове на последните парламентарни избори, научихме от “Труд”.

Разкритията били направени, след като директорът на ДАНС в старата столица Тихомир Солаков се върнал на работа след 6-месечен отпуск по болест. За престъпното деяние на тримата агенти е уведомена прокуратурата. Ако се докаже, че са разпъвали чадър над определена политическа партия, която е купувала гласове за вота, служителите ще бъдат дисциплинарно уволнени и дадени на съд.

“Не съм оторизиран да давам информация на медии. Обърнете се към Пресцентъра на ДАНС в София”, каза лаконично Тихомир Солаков. “Нямам информация за такъв случай. За течащи проверки не даваме информация, но ако се окаже, че има такъв случай, ще бъде направено прессъобщение” , увери Светла Берова от пресцентъра на ДАНС.

Точно преди година пък гръмна новината за разбита наркомрежа в ДАНС-Велико Търново. Тогава започна разследване срещу двама служители. След като бяха събрани достатъчно доказателства, на двамата агенти бе отнет допускът им за работа със секретна информация. Единият бе дисциплинарно уволнен, а вторият е в болничен.

Източник: Вестник Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари