Община Тетевен опрости наеми и такси на местния бизнес

1
Опростените наеми на различните магазини, заведения и помещения са за около 15 хиляди лева и са помощ за около 40 наематели
Опростените наеми на различните магазини, заведения и помещения са за около 15 хиляди лева и са помощ за около 40 наематели Видео: bTV

Управляващите анонсираха днес, че общините ще могат да опрощават наеми и такси на местния бизнес. Тетевен вече прилага тази мярка за времето на извънредното положение.

Юлия Димитрова е наемател на общинско помещение от 5 години. Месечният й наем е 96 лева. Казва, че няма нито лев приходи за изминалия месец.

Единственият ни вариант е да елиминираме част от разходите, които имаме, и това е конкретна мярна. Не е разсрочен, а сме освободени от него“, заяви Юлия Димитрова пред камерата на bTV.

Кафенетата вече пускали и ваучери, които хората да купуват сега, а да консумират след кризата.

На този фон се намесила кметицата.

Ние решихме, че трябва по някакъв начин да подкрепим местния бизнес макар и малко. Внесох в Общинския съвет предложение за опрощаване на наеми и такси, както и на тротоарното право“, каза д-р Мадлена Бояджиева.

Мярката в Тетевен ще важи до края на извънредното положение.

Опростените наеми на различните магазини, заведения и помещения са за около 15 хиляди лева и са помощ за около 40 наематели.

След Тетевен подобен подход се обмисля и в други градове, включително и в София.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари