Община Русе забранява използването на гума, пластмаси и ПДЧ за горене

1
Физическите лица се наказват с административно наказание „глоба“ в размер до 1000 лева
Физическите лица се наказват с административно наказание „глоба“ в размер до 1000 лева Снимка: aslmusl / Flickr

Физическите лица се наказват с административно наказание „глоба“ в размер до 1000 лева

Предвид предстоящия отоплителен сезон Община Русе уведомява всички физически и юридически лица за техните задължения за спазване на разпоредбите на Наредбата за опазване на околната среда на територията на общината и по конкретно чл. 10, който забранява:

  • Паленето на огън на открити места за широко обществено ползване (междублокови пространства, паркове, градини и др.) на територията на Община Русе;
  • Използването на нестандартни горивни материали (гума, пластмаси, ПДЧ плоскости, едрогабаритни отпадъци и др.) за отопление или технологични нужди;
  • Използването на неизправни отоплителни инсталации, които замърсяват силно въздуха, отделяйки в голямо количество сажди и дим.

При констатирани нарушения физическите лица се наказват с административно наказание „глоба“ в размер от 100 до 1000 лв., а юридическите лица с административно наказание „имуществена санкция“ в размер от 1000 до 5000 лв. При повторно нарушение размерът на глобата или имуществената санкция е в двоен размер.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    Гост
    Чакам да видя колко проверки ще има в Чародейка, в Селеметя и в Трите гълъба.
  • 18
    1
    русенец
    Общината ще проверява ли автосервизи, мебелни фабрики и работилници, циганските махали? А ТЕЦ Русе?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари