Община Русе става спонсор на ФК „Дунав”?

1
Скоро ще стане ясно дали общината ще даде 270 000 лева на клуба
Скоро ще стане ясно дали общината ще даде 270 000 лева на клуба

През този месец на сесия на Общинския съвет ще стане ясно, дали Община Русе ще приеме предложението от ФК „Дунав” да стане спонсор на клуба през 2019 г. с 270 000 лв.

Срещу предоставеното финансиране, клубът предлага да поеме задължение за популяризирането на община Русе чрез посочен пакет от ползи при всички спортни срещи.

"Градската управа, като една отговорна публична институция със задължения за подпомагане развитието на местния спорт и в частност на местния футбол, провеждайки последователна политика спрямо развитието на единствения си професионален футболен клуб, следва да подпомогне клуба за постигане на по-добри резултати”, гласи предложението на зам.кмета на Русе Наталия Кръстева, предава 24 часа. Припомня се, че отборът играе и през настоящия сезон в „Първа футболна лига”.

През изминалия сезон 2017/2018 г. отборът на „Дунав” е донесъл множество щастливи моменти на русенци като и завършил на 12 място в класирането на Първа футболна лига и след изиграване на финални плейофи е запазил елитния си статут. Също така отборът на „Дунав – 2010“ достигна до четвъртфиналите за купата на България, където отпадна от отбора на ФК „Левски“ -София след много добър мач. Футболистът на Дунав Васил Шопов записа името си като един от голмайсторите на Първа лига през сезона като реализира 8 попадения на своята сметка.

С това спонсорство, ние отново ще изразим своята отговорна позиция и ще дадем своя принос за развитието на футбола в град Русе и в страната. Нашата подкрепа ще достигне до широката аудитория, чрез популяризиране на община Русе сред футболната общественост чрез рекламните материали и медийното отразяване на всички срещи”, пише Кръстева.

Идеята е средствата да се осигурят чрез намаляване на средствата по Програма Спорт на Община Русе от 900 000 лв. на 630 000 лв. В тази връзка, на кмета предстои да бъде възложено да подпише договор за спонсорство с посочване на конкретни задължения за спортния клуб за популяризиране на община Русе чрез посочените от заявителя ползи.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари