Община Русе ще кандидатства за ремонт на сгради по Националния план за възстановяване

1
Предвиждат се ремонти на две средношколски общежития и на ДГ "Зора"
Предвиждат се ремонти на две средношколски общежития и на ДГ "Зора" Снимка: Dunavmost

Предвиждат се ремонти на две средношколски общежития и на ДГ "Зора"

Общинските съветници гласуваха почти единодушно местната администрация да кандидатства с проектни предложения по Националния план за възстановяване и устойчивост за ремонт и рехабилитация на сградния фонд на две средношколски общежития - ПГСС „Ангел Кънчев" и Център за подкрепа за личностно развитие. На сесията бе гласувано и решение Община Русе да кандидатства пред Националния доверителен екофонд с проект за изпълнение на мерки за енергийна ефективност на ДГ.

Дейностите по обновяването на средношколските общежития, които са 100% безвъзмездна финансова помощ, предвиждат ремонт на покривите на двете сгради, подмяна на ВиК инсталациите и на дограма, изграждане на инсталации за енергия, отопление, вентилация и охлаждане.

В проектното предложение е включено и изграждане на достъпна среда, както и използване на алтернативни източници на енергС дейностите по ремонт и рехабилитация на общежитията се цели да се създадат условия за равен достъп до образование чрез изграждане на благоприятна, иновативна, енергийно ефективна, подкрепяща и мотивираща образователна среда. Това ще съдейства за повишаване мотивацията за учене и самоподготовка и подобряване на образователните резултати на децата и учениците.

Относно обновяването на сградния фонд на ДГ „Зорапроектът на Община Русе предвижда полагане на външна топлоизолация, топлоизолиране на покривната конструкция, подмяна на дограма, монтаж на фотоволтаична централа за производство на ел. енергия за собствени нужди и изграждане на система за сградна автоматизация и управление.

Прогнозната стойност на предвидените енергоспестяващи мерки възлиза на малко над 612 хил. лв., от които 420 000 лв. ще са безвъзмездна финансова помощ, предоставена от Националния доверителен екофонд и 192 хил. лв. съфинансиране от страна на Община Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари