Община Русе продава части от контактна тролейбусна мрежа

2
Предстои Общинският съвет да вземе решение за обявяване на търг
Предстои Общинският съвет да вземе решение за обявяване на търг Снимка: Dunavmost / архив

Предстои Общинският съвет да вземе решение за обявяване на търг

Докладна до Общинския съвет за продажба чрез публичен търг на демонтирана контактна тролейбусна мрежа ще се гледа на заседанието на 13 юли 2023 г.

Община Русе е собственик на движими вещи, представляващи демонтирани части от контактната мрежа, следствие от изпълнението на строеж „Рехабилитация на тролейбусната инфраструктура – стълбове и контактна мрежа“ по проект „Интегрирана система за градски транспорт на град Русе“.

През 16.04.2019 г. е образувано досъдебно производство относно липсата на 48 тона движими вещи, представляващи демонтирани части от контактната мрежа.

На 22.06.2023 г. с постановление изготвено от прокурор в Районна прокуратура гр. Русе е разрешено движимите вещи да бъдат върнати на Община Русе. В тази връзка и засиления обществен интерес се налага провеждане на продажба на движими вещи, представляващи демонтирани части от контактната мрежа чрез публичен търг с явно наддаване, се посочва в докладната.

В тази връзка Общинският съвет следва да даде съгласие за продажба чрез публичен търг с явно наддаване на демонтирани части от контактната мрежа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    5
    До коментара под мен
    Демек БКП.,ДПС или ГЕРБ-СДС? Кой по точно? Общински Транспорт -Русе ,сладка баница 32 години и от векове за векове
  • 9
    4
    **************************
    Балчо и Бай Стефан харесаха това!
  • 5
    3
    ОБЩИНА РУСЕ
    Послеслов: Ако нямаше пари щяхме Русе да затънем в мизерия и мръсотия.Методология на централната власт да ропотаят срещу кмета защото не се справял.Волю,неволю зспочнаха да разпродават и да плащат иначе говна до врата.Надяваха се гражданите на Русе да ревнат срещу кмета и да искат нови избори с което да облекчат щенията на СДС тогава без ГЕРБ :-)) и да сложат техен човек.По него време започна да става трагична съдбата на русенските работници ангажирани с големите заводи като СХК'П.Караминчев" и т.н. и т.н. Може да се изкажат тиради и напишат томове за унищожаването на русенската икономика и дружества но свидетелите подгъват врат и опашки.Ни чул ни видял...... Русе беше смачкан от български политици и криминални изтъпления.Гражданите му се разбягаха и подириха спасение в Гърция,Испания,Германия,Англив,Белгия,Италия,Холандия,Франция...... На трапезата останаха бившите агенти на ДС без значение кой е от БСП,СДС или ДПС и бандите на силовите групировки с техните сподвижници от власта и бизнеса не и без милицията.Тежко и горко на такава държава и жителите на такъв град.Амин
  • 0
    2
    ОБЩИНА РУСЕ
    ОБЩИНА РУСЕ ЗАПОЧНА ДА СЕ РАЗПРОДАВА ОЩЕ ПО ВРЕМЕТО НА ИВ.КОСТОВ ЗАЩОТО РУСЕ БЕШЕ ОТРЯЗАН ОТ СРЕДСТВА ЗАРАДИ ТОГАВАШЕН КМЕТ.КМЕТА СЕ ПРИНУДИ ДА РАЗПРОДВА ЗА ДА ВЛЯЗАТ ПАРИ В ОБЩИНСКАТА КАСА ЗАЩОТО СЕ ЗАДАВАШЕ КРИЗА С БОКЛУКА И СМЕТОСЪБИРАНЕТО.СИРЕЧ КАЛЧЕВ НЕ БЕШЕ УДОБЕН КМЕТ НА ТОГАВАШНИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ ПРЕДСТАВИТЕЛ НА КОИТО СЕ ПРОЧУ С ИМЕНИТАТА КРИЛАТА ФРАЗА" НАХРАНЕТЕ ЖУРНАЛИСТИТЕ".НЯКЪДЕ ПО ЛОВЕЧ БЕШЕ ИЗРЕЧЕНО АКО СЕ НЕ ЛЪЖА ОТ ХУБАВОТО НАДЕ.ГОЛЯМА КАША ВИЖДАМ В БЪДЕЩЕ ВРЕМЕ ЗА КОЕТО НЕ Е ВИНОВЕН СЕГАШНИЯТ КМЕТ,АЗ КАЗВАМ И НЯМАМ НАМЕРЕНИЕ ДА МУ БЪДА АДВОКАТ И ПИАР..КАКВА ЛИ КРИЗА СЕ ЗАДАВА ?
  • 10
    1
    И защо
    не оправите трасето към гарата с този материал?!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари