Община Русе ще отдаде под наем малкия буферен паркинг за тирове

4
Наемът ще бъде около 15 000 лева на месец без ДДС
Наемът ще бъде около 15 000 лева на месец без ДДС Снимка: Община Русе / Facebook

Наемът ще бъде около 15 000 лева на месец без ДДС

Община Русе ще отдава под наем малкия буферен паркинг за тежкотоварни автомобили, който е изграден до големия тир паркинг на бул.“България“. Имотът е частна общинска собственост и в него са разположени буферен паркинг за 75 камиона, два санитарни преместваеми контейнери и един павилион за охрана. Имотът е с площ от 9 430 кв. м и е въведен в експлоатация на 03.01.2024 г., става ясно от докладна записка до Общинския съвет.

С изграждането на буферния паркинг е предвидено съоръжението да способства за облекчаване трафика на тежкотоварни автомобили, изчакващи преминаването си към ГКПП „Дунав мост“ чрез създаването на обособено място за паркиране и престой. На територията на град Русе функционират повече от 5 подобни съоръжения, казват от Общината, предава Русе Медиа.

От администрацията възнамеряват да отдадат паркинга под наем, вместо да го стопанисват сами. „Дейността по експлоатиране и управление на изграденото съоръжение е специфична икономическа дейност, която трудно би могла да се администрира като услуга, предлагана от общинската администрация. За управлението на съоръжението са необходими множество технически и човешки ресурси, свързани с обслужване на потенциалните потребители, поддръжка на съоръжението и неговата охрана, както и създаване на организация за изпълнение на дейността, която е несвойствена за администрацията. В допълнение следва да се посочи, че видът на съоръжението и всички обективни обстоятелства, свързани с необходимостта от продължителен престой на тежкотоварните автомобили преди преминаването им към ГКПП „Дунав мост“ – Русе, предпоставят невъзможността съоръжението да се използва за кратковременно паркиране, така както се използват всички останали паркинги, собственост на Община Русе“, се казва в мотивите.

Общински съветРусе е определил начална цена за „платени паркинги“ в размер на 1,39 без ДДС за квадратен метър. (т.е. при площ на съоръжението 9 430 кв.м. – 13 107,70 лв. без ДДС). Предвид специфичността на съоръжението и обстоятелството, че Наредба № 2 е последно актуализирана през 2021, Община Русе е възложила изготвяне на пазарна оценка за определяне на размера на месечния наем за съоръжението. Така се оформя предложение за месечен наем от 15 090 лв. без включен ДДС (т.е. около 1,60 лв. за кв. м.).

Това ще бъде начална наемна цена, като обектът ще бъде предоставен на търг. Решението за определяне на началната наемна цена трябва да бъде взето от съветниците.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    10
    Ruse
    Е па що не ми го подарите, както ми дадохте големия паркинг. Трябва ли пак да се обаждам тук там?
  • 1
    9
    Пенчо олигофрен
    Такъв и яйцата си в гащите не може да стопанисваш! Тоз "кмет" , няма ли орган Дето да се заеме с него, че яйцата му миришат на запъртък ? "Кмет " смешника на руси кифлички с мармалад
  • 8
    8
    Русенец
    Тази сутрин пак задръстване с тирове. Защо? Докога? За какво отидоха толкова пари? За какво са онези хора с жилетките и радиостанциите, които би трябвало да не пускат толкова камиони, че да не става пак паркинг по уличното платно? До тук, ефектът от този паркинг е крайно съмнителен.
  • 10
    7
    Савова
    Ами да се научи администрацията да уравлява и стопанисва!Нали това и е задачата!С този нисък наем кога ще се изплати инвестицията?Пак ни правят на глупаци!
  • 12
    6
    В допълнение на 3 и 5
    ще кажа само, че освен проектнатски и строителни разходи имаме и стойността на земята. Това са близо 10 декара земя в индустриалната зона на града, на международен оът, на 1 км от границата. И за какъв мирис си говорим?!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари