Община Русе предоставя финансово подпомагане на даровити деца

1
Церемонията по награждаването ще се проведе на 29 януари
Церемонията по награждаването ще се проведе на 29 януари

Церемонията по награждаването ще се проведе на 29 януари

Еднократно финансово подпомагане ще предостави Община Русе на деца с изявени дарби. Церемонията по награждаването ще се проведе на 29 януари (понеделник) в Камерна зала „Слави Шкаров“ на Доходното здание.

На събитието ще бъдат отличени одобрените 18 ученици от общински училища за едногодишни стипендии от Министерството на образованието и науката и Министерството на младежта и спорта. Заедно с тях ще бъдат наградени и 143-ма възпитаници от 11 общински и 10 държавни училища с еднократно финансово подпомагане от общинския бюджет на стойност от 11 810 лв.

Награждаването ще се извърши в две части:

• от 14:00 часа за учениците с годишни стипендии и подкрепените с еднократно финансово подпомагане ученици от I до VІІ клас;

• от 15:30 часа за учениците, подкрепени с еднократно финансово подпомагане от VIІІ до ХІІ клас.

Помощта се отпуска за призови класирания на ученици от конкурси в областта на културата, изкуството, науката и спорта, общински и регионални етапи от национални олимпиади, състезания, държавни първенства по различни видове спорт, ученически игри и др.

Финансовото подпомагане е в изпълнение на Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби и е част от общата политика на ръководството на Община Русе за подкрепа и признание на младите русенци и стимулирането им да се развиват свободно в различни области на науката, изкуството и спорта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    педагог
    Това е добре. По цял свят даровитите деца са обект на внимание от съответните заинтересовани страни . В щатите отдавна следят талантливи студенти и ги издирват и им предлагат изгодни стипендии и бъдещо развитие в компаниите си.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари