Община Русе планира изграждането на Международен младежки център

2
Сградата на „Дома на учителя“ ще бъде пригодена за дейности и услуги в помощ на личностно развитие на младежи до 29 години
Сградата на „Дома на учителя“ ще бъде пригодена за дейности и услуги в помощ на личностно развитие на младежи до 29 години Снимка: Dunavmost / Архив

Сградата на „Дома на учителя“ ще бъде пригодена за дейности и услуги в помощ на личностно развитие на младежи до 29 години

на 15 февруари Община Русе успешно депозира проект „Изграждане на Международен младежки център – Русе“ по покана по процедура А1 Младежки центрове (в областни градове), съобщиха от общинската администрация.

Целта е укрепване, реновация и оборудване на сградата на „Дома на учителя“ на ул. „Александровска“ 29 и превръщането ú в атрактивно пространство, предоставящо разнообразни и международни дейности и услуги в помощ на личностно развитие на младежи до 29 години.

Планираните дейности ще се осъществяват в партньорство със Студентския съвет на РУ „А. Кънчев“, Българо-румънска търговско-промишлена палата (БРТПП), Сдружение „Еквилибриум“, Сдружение „Асоциация родители на деца с увреден слух“ и „Булмаркет груп“ АД.

При положителна оценка продължителността на проекта ще бъде до 30 юни 2026 година. С решение на Общинския съвет Община Русе е поела ангажимент за осигуряване на устойчивост за поне 5 години след края на проекта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Пъци
    Туй за следващия кмет,не за пънчи.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари