Община Русе кани местната общност на публично обсъждане за теглене на дългосрочен кредит

0
Нужни са 12 милиона лева за ремонт на уличната мрежа след Водния цикъл
Нужни са 12 милиона лева за ремонт на уличната мрежа след Водния цикъл Снимка: Dunavmost

Нужни са 12 милиона лева за ремонт на уличната мрежа след Водния цикъл

Във връзка с решаване на множество транспортно – комуникационни проблеми по уличната мрежа в Русе, възникнали при изпълнението на мащабния проект на „ВиК“ ООД – Русе“, Община Русе кани местната общност, всички обществени организации и юридически лица на 22.12. от 17:30 ч. в Пленарна зала на публично обсъждане на предложение за поемане на дългосрочен дълг с цел осъществяване на основен ремонт на част от пътната настилка в града.

Максималният размер на дългосрочния инвестиционен кредит е до 12 милиона лева, като условията за погасяването на дълга са до 10 години от датата на подписването на договора.

В периода от 19.12. до 21.12. включително, от 15:00 до 17:00 ч. е предвидено време за свободен коментар по предложението в стая 212 в сградата на Община Русе с директора на дирекция „Финансово-стопански дейности“.

Повече информация за параметрите на предложението за поемане на дългосрочен дълг от Община Русе можете да откриете ТУК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    10
    До Гост
    В плана са влизали 7,8 млн. лева държавна парА, ама некадърните герберастки калинки в Общината не са подали документи навреме и заради тяхната некадърност трябва да се тегли заем, който НИЕ русенци ще изплащаме!
  • 4
    9
    daskal
    Не знам дали става дума за основен ремонт, или за козметика с кръпки, но ако приемем първото, май ще ви трябва по един милион на километър (в което се съмнявам, като ви знам цените). Излиза, че ще асфалтирате 12 километра улици.
  • 3
    8
    123
    Хората им писна и да ги попържат тия. Целта е постигната
  • 7
    7
    Възмутен
    Повече от възмутен съм от наглостта и безочието. Кой разруши улиците на Русе?? Кой разкопа града и стана нещо средно между уличната мрежа ва Херсон след бомбардировките и някое провинциялно градче в африканска държава. Защо никой не покани Европейската комисия и управлавящият орган да видят на място как са разходвани парите по този европейски проект? Нима искам да ни убедят че в проекта не са отпуснати пари за възстановяване на уличната мрежа?? Ако наистина не са отпуснати пари, ко некадърник е правил проекта и нека поканим там тези, дето все ни критикуват и ни спират към Европа - разни Рюте-вци и там Нехамеровци. Да обяснят тези холандци и австрийци защо ни имат за петнадесета ръка хора. Но ако са предвидени и отпуснати пари за възстановяване на улиците - къде са тези пари. Къде е прокуратурата? Образува ли съответните поверки? Къде са проверяващите органи. В България поне ги има в изобилие, но в случая къде са - управителния орган на съответната оперативна програма? - къде са проверяващите от Сметна палата? - къде са ревизорите от АДФИ? Или понеже вече е зима, всичко е заспало дълбок зимен сън? Но нека им напомним, че Виденов падна именно през зимата
  • 7
    6
    10 стинки
    :D втори мандат да кара кмета и същия общински съвет. Сигурен съм че и за тая поразия няма се съберат повече от 50 протестиращи. Русенците не разпознават ни катастрофата ни бедствието... Мисля да се махам.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари