Община Русе е глобила сметосъбиращата фирма

3
Димитър Недев: Фирмата трябва да почиства района край контейнера в радиус от два метра
Димитър Недев: Фирмата трябва да почиства района край контейнера в радиус от два метра Снимка: Русе Медиа

Димитър Недев: Фирмата трябва да почиства района край контейнера в радиус от два метра

Община Русе е глобила фирмата за сметосъбиране и сметоизвозване, тъй като служителите ѝ не събирали отпадъците покрай контейнерите. Това коментира заместник-кметът на Русе Димитър Недев по повод на многобройни сигнали от граждани.

Той обясни, че по договор фирмата трябва да почиства района край контейнера в радиус от два метра.

Недев имал среща и с представители на дружеството, което отговаря за разделното събиране на отпадъците и извозването му. Фирмата поела ангажимент да осигури още един камион. Ще се промени също графика за разделното събиране на отпадъци, ще бъдат подменени и контейнери.

Недев каза още, че една от причините за струпването на кашони около контейнерите е онлайн търговията, която се увеличила от средата на миналата година.

"Събирането на отпадъци не е отговорност само на общината. Не е нормално при празни или полупълни контейнери отпадъците да се изхвърлят до тях. Всеки кашон може да се сгъне и да влезе в съдовете за отпадъци", каза Недев.

Той обясни, че по тази причина общината ще организира разяснителна кампания по търговските обекти, където масово се наблюдава изхвърляне на кашони край контейнерите. Ако е необходимо, ще се налагат и санкции.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Вече втори ден вали. Мъжа ми е в депресия, стои и гледа през прозореца. Ако не спре да вали, ще трябва да го пусна вътре...

Харесай Дунавмост във Фейсбук