Общи работници, шивачи и гладачи са сред най-търсените професии в Русе

2
Работодатели искат да наемат също машинни оператори, експедитори, лични и социални асистенти, шлосери, чистачи и хигиенисти
Работодатели искат да наемат също машинни оператори, експедитори, лични и социални асистенти, шлосери, чистачи и хигиенисти Снимка: БГНЕС

Общи работници, шивачи и гладачи са сред най-търсените професии в област Русе

Това показва картината на трудовия пазар през последния месец, съобщават от дирекция "Регионална служба по заетостта" в крайдунавския град.

Работодатели искат да наемат също машинни оператори, експедитори, лични и социални асистенти, шлосери, чистачи и хигиенисти.

От "Регионалната служба по заетостта" обясняват, че през последния месец нараства търсенето на работна сила, като заявените свободни места са 512. Най-много са заявени в преработващата промишленост - 42,6 на сто. Следват строителството, търговията, ремонтът на автомобили и мотоциклети и селското стопанство.

От "Регионалната служба по заетостта" информират, че през миналия месец повече от 5400 заети лица са били компенсирани по антикризисните мерки, известни като "60/40" и "80/20".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари