Образователният министър: Направихме първите стъпки към олекотяване на учебните програми

0
Олекотяването е по отношение на фактологическата сложност на програмите
Олекотяването е по отношение на фактологическата сложност на програмите Видео: NOVA

Олекотяването е по отношение на фактологическата сложност на програмите

"Направихме първите стъпки към олекотяване на учебните програми". Това обяви на брифинг образователният министър Галин Цоков, който представи визия за стандарта за качество, повишаване на практическите умения на учениците за сметка на по-малко наизустяване и възпроизвеждане на факти.

"Отворихме, обсъдихме и затворихме преди няколко седмици готвените промени в учебните програми от първи до десети клас. Направихме първа стъпка към олекотяване на учебните програми по отношение на тяхната фактологическа сложност", посочи министърът, цитиран от NOVA.

По думите му се обсъждат и промени в Наредбата за приобщаващото образование. "Ще има и промяна в Наредбата за професионалното развитие на учителите, училищните директори и другите педагогически специалисти, промени свързани с квалификацията и първоначалната подготовка. Подготвяме и ново предложение за Закона за предучилищното и училищното образование, съобщи Цоков.

“В рамките на тези пет месеца ние успяхме да свършим много неща. На първо място по отношение на подзаконовите нормативни документи направихме съществени промени в Наредба 11 за оценяването, Наредба 10 за организацията на дейностите в образователните институции. Направихме и важни промени, за които ни задължи съдът, в Наредба 16 за провеждане на конкурсите за директори”, посочи той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Бивш
    Дигиталната раница ,ще ти напълни джоба ? Нали ? И то много ! Останалото .......пак както си било !
  • -1
    1
    **************************************************************************************
    Защото? Така ви нареждат от американското посолство? Да доунищожите останките от образованието на децата? Че прости хора се управляват по-лесно?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари