Обръщение на Галин Григоров

2
Поклон пред мъчениците от славната Априлска епопея, пожертвали живота си, за да я има България!
Поклон пред мъчениците от славната Априлска епопея, пожертвали живота си, за да я има България!

Обръщение на Областния управител на Област Русе Галин Григоров по случай 144-та годишнина от избухването на Априлското въстание:

Уважаеми жители на област Русе,

Скъпи съграждани,

Копнежът по несбъднатите мечти и идеали, помислите за утрешния ден, непримиримостта към безогледната тирания, … - всичко това беше част от подтика към този бунт, който, макар и обречен, промени съдбините ни завинаги!

Независимо че страданието, изстъплението и погромът са ни спохождали неведнъж, то родната история не помни момент, когато българският дух да е бил сломяван! Изпитвали сме разочарования и гнет, ставали сме свидетели на зверства, непознати за много народи, но пак сме намирали сили, изправяли сме се и заедно сме успявали и побеждавали, защото заветите на предците ни, както и нашият дълг към тях не позволяват да е другояче!

За нас – българите, свободата винаги е била най-висша ценност – блян, който ни е сплотявал, крепил в едно цяло и давал надежда за по-добри времена, блян, който бе извоюван с кръвта на хиляди! Нека на този ден отново да си направим равносметка за непреходността на ценностите, за силата на родолюбието, а също и за вечния порив към свободата!

Поклон пред мъчениците от славната Априлска епопея, пожертвали живота си, за да я има България! Техният пример на себеотрицание и патриотизъм ще остане завинаги в сърцата ни и ще продължава да ни води в моментите на изпитания!

ДА ПРЕБЪДЕ БЪЛГАРИЯ!

Галин Григоров

Областен управител на област Русе

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари