Обогатиха библиотеката в Ценово

0
На 70 нови заглавия ще се радва читателската аудитория в Ценово
На 70 нови заглавия ще се радва читателската аудитория в Ценово

Със седемдесет нови заглавия се обогатиха фондовете на библиотеката на НЧ „Христо Ботев“ в Ценово.

Това е втори транш от началото на годината. „Редовно заделяме необходимите средства за закупуване на нова литература. За разлика от други културни институти ние спокойно можем да си позволим да сме в крак с новите издания, защото разполагаме с приходи от земеделски земи“, разказва секретарят на читалището Веска Димитрова.

Стойността на новото попълнение на книжните фондове надхвърля 1300 лева. Заглавията са изцяло съобразени с интересите и предпочитанията на читателите. По библиотечните лавици вече са появи най-новата продукция на издателствата за художествена литература, справочници, енциклопедии, книги за деца. Много малко са библиотеките, от които може да се заеме петезичен картинен речник, но за читателите от Ценово това е реалност.

Сред читателската аудитория преобладават хората на средна възраст и пенсионерите. Четящите деца и ученици са малко повече от 70. Предишното „зареждане“ беше в навечерието на лятната ваканция със заглавия от задължителната литература „С попълването на фондовете се стремим отново да възстановим и привлечен интереса на читателите“, допълва Димитрова.

И явно читалищните дейци успяват, защото от началото на годината новорегистрираните потребители са повече от 370, а редовните читатели надхвърлят 680. Заетите книги за деветте месеца на тази година са повече от 2000. Фондът на читалищната библиотека в Ценово надхвърля 12 000 заглавия от всички жанрове. Любопитен факт е, че по рафтовете читателите могат да открият пълни поредица от книги на различни издателства. Информация за наличните книги може да се почерпи и от електронния каталог на библиотеката, с което могат да се похвалят съвсем малко читалища в страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари