90 нови заглавия в библиотеката в Беляново

0

Библиотеката при НЧ „Пробуда“ в село Беляново за втори път през последните години спечели проект за обновяване на книжния фонд.

По лавиците в читалнята вече са подредени 90 нови заглавия. Стойността на новозакупената литература е за близо 1200 лева. Преобладават книгите за деца и най-новите произведения от българската и световната художествена литература. По проекта „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност“ са закупени  и енциклопедии, речници, книги-игри, справочници и произведения с български фолклор.

Беляново е най-малкото населено място на територията на община Ценово, но читалището развива активна дейност. То е единственият културен институт, който изцяло задоволява потребностите  и нуждата от информация на жителите като съхранява и развива традициите. Имаме редовни читатели на книги и периодични издания“, не скрива библиотекарката Даниела Геонкова-Игнатова.

Библиотечният фонд наброява малко над 3000 единици. Ръководството на читалището всяка година заделя средства за закупуване на нови книги, за да поддържат интереса на читателите. По книжните рафтове могат да се намери целият набор от книги, които трябва да прочетат учениците от първи до осми клас през лятната ваканция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Обикновен работен ден на ВИК - Русе.
Бригадир се обръща към работниците:
- Засега копайте тук, а аз ще ида да проверя къде трябва...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари