Обновяват крайните квартали на Русе

0

Община Русе отпусна средства в размер на 320 000 лв. с ДДС, които са насочени към финансиране на проекти на 13-те кметства от общината, както и кварталите „Средна кула“, „Долапите“, ДЗС и „Образцов чифлик“.

Заместник-кметът по европейско развитие д-р Страхил Карапчански презентира стартиращата Общинска кампания „Малки населени места“ за 2017-а година вчера, 6.03.2017 г., в Областен информационен център – Русе.

На събитието присъстваха кметове на кметства и служители от екипа на дирекция „Европейско развитие“ в Община Русе.

Кампанията, която се провежда за трета поредна година, цели реализиране на проекти за подобряване на физическата и жизнена среда на малките населени места на територията на Община Русе и разрешаване на проблеми с висока обществена значимост.

С всяка изминала година предоставяме все по-добри и гъвкави възможности за кандидатстване, за да създаваме видими промени в облика на малките населени места. И през 2017-а ще продължим съвместно да планираме и работим за по-добри условия, съгласно потребностите на жителите“, заяви г-н Карапчански.

Сред предвидените дейности в Кампанията за финансиране са: изготвяне на инвестиционни проекти за ремонт/изграждане на детски, спортни площадки и кътове за отдих със закупуване на съоръжения; ремонт на сгради или част от сгради - общинска собственост; ремонт и рехабилитация на уличната мрежа и прилежащите тротоари; възстановяване, изграждане, обособяване на спортни игрища/площадки; благоустройство на паркове и площади; изграждане на системи за поливане, отводнителни съоръжения, фонтани, чешми; закупуване на съоръжения за спортни бази и нови машини и съоръжения за поддръжка на паркове и градини.

Крайният срок за подаване на проектни предложения е 31.03.2017 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Детето каза, че за понеделник трябва да занесе в училище 15 коркови тапи. Трудно е, но ще се справя!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари