Обновиха детска площадка в квартал "Здравец"

1

Детската площадка между блоковете "Чинар", "Хвойна" и "Мура" се сдоби с нов облик

Това е в резултат след днешната втора по ред акция от "Празник на квартала - Заедно в Здравец", съобщиха от общината. Инициативата се организира от Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“.

Малки и големи ентусиасти боядисаха съоръженията на площадката, а междувременно бяха събрани десетки чували с отпадъци и районът бе пометен.

Сред доброволците бяха ученици от Младежкия парламент, възпитаници на Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“, както и представители на различни граждански формирования. В акцията се включиха и кметският пълномощник за квартала Димитър Йорданов, както и заместник-кметът и председател на Общинската фондация Златомира Стефанова.

И във втората акция жителите на квартал „Здравец“ използваха боите, предоставени от партньора на инициативата „Оргахим“ АД, а събитието беше осъществено с финансовата подкрепа на „Холеман България“ ООД и „Тива Плюс“ ООД. Осигурени бяха четки, чували, ръкавици и щипки за събирането на отпадъци.

Кулминацията на събитията в квартал „Здравец“ ще бъде на 14 октомври /събота/ от 16:00 часа на източния паркинг на Mall Rousse. Тогава са предвидени забавления за малки и големи, а входът за събитието е свободен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    Другарката Панкова
    Пленчо не се нуждае от реклама. Неговото семе играе на по-модерни площадки. Елате на село да Ви покажа площадките на Пленчо.
  • 1
    3
    Кметски PR
    Тия площадки са на 30-40 години и не отговарят на никакви изисквания за безопасност. Защо се полагат усилия за боядисване, след като са за тотално обновяване? Евтина реклама на пенчо и миризливия Оргахим?
  • 13
    2
    exaaaa
    до там го докарахме, че от елементарна поддръжка-новина излиза.... сакън
  • 8
    1
    Алоу
    Това е Здравец-Изток, а не Здравец
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари