Деца обновиха площадка в квартал "Здравец"

2

През уикенда се състоя първата акция от „Празник на квартала - Заедно в Здравец"

Благодарение на инициативата децата от блокове 76, 77, 78, 79 и 80 в квартал "Здравец" вече ще играят на площадка, в чието боядисване и почистване взеха участие.

Най-малките дадоха заразителен пример на своите родители и съкварталци. Децата бяха дизайнери, бояджии и главни действащи лица в акцията. С общи усилия бяха събрани и изхвърлени няколко десетки чувала с отпадъци.

Децата от ДГ „Детелина“ заедно със своите родители и учители също участваха в акцията, като почистиха и облагородиха дворното пространство на детската градина.

Фондацията организира събитието „Празник на квартала“ за трети път /през 2020 г. - в кв. „Средна кула“ и в кв. „Чародейка“ през 2022 г. - кв. „Дружба“/ и целта отново е русенци да направят нещо полезно за облагородяване на мястото, където живеят, както и да станат по-съзнателни и отговорни към градската среда.

Акцията ще бъде последвана от още една – на 7 октомври, като за нея ще бъдат избрани други райони от квартал „Здравец“ за почистване и боядисване.

Кулминацията на събитията в квартал „Здравец“ ще бъде на 14 октомври /събота/ от 16:00 часа на източния паркинг на Mall Rousse. Тогава са предвидени забавления за малки и големи след приключване на дейностите, а входът за събитието е свободен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    плюс минус
    Чудесни малки Русенчета! Браво! Показахте на общинарите що е то красива доброта!
  • 0
    1
    Русенец
    Какъв хитър начин да се замаскира безхаберието на русенската управа, длъжна да поддържа детските площадки с парите от данъците ни.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари