Обмислят грипна ваканция във Варна и Бургас

2
Заболеваемостта за страната продължава да расте
Заболеваемостта за страната продължава да расте

Заболеваемостта за страната продължава да расте

Според официалните данни заболеваемостта за страната продължава да расте - за миналата седмица тя да е достигнала близо 150 болни на 10 хиляди. От днес още две области са в червено, но без грипна ваканция.

Причината за това е, че когато вземат решения по места дали учениците да бъдат пуснати, се взимат предвид данните, които предоставя районното управление по образованието за броя на отсъстващи ученици, също как протича учебният процес.

За две области обаче вече се обмисля грипна ваканция, това са Варна и Бургас, обяви главния здравен държавен инспектор. Утре в Бургас се очаква заседание на щаба, което да реши дали да разпуснат учениците.

В първия ден от новата седмица в столичното 107-о училище отчитат, че близо 25% от учениците отсъстват.

Отварям скоба, че грипната вълна при нас започна още миналата седмица. И имахме класове, където над 50% отсъстваха. Тази седмица са малко по-малко, но отново има много заболели деца“, коментира Данко Калапиш, директор на 107 ОУ "Хан Крум", цитиран от bTV.

В това училище по-сериозен е проблемът с броя на болните учители.

От почивните дни до днес шест човека ми се обадиха, че не се чувстват добре. Включително колега, която ми съобщи, че не е добре преди 40 минути и я освободих от работа да отива на лекар. Просто много рязко вдигна температура. Заместник - сутрин, заместник - следобед, все по-трудно, колеги работят на по две смени, психолози влизат да заместват, ресурсни учители“, казва Данко Калапиш.

Според преподавателите, ако се наложи децата да излязат в грипна ваканция, това няма да повлияе на учебния процес. За някои области здравните власти вече обмислят такава.

Доста са разнопосочни обаче интересите, имаме както на места натиск да се обявява, другаде пък да не се бърза, тъй като предстои оформяне на оценки“, коментира доц. Ангел Кунчев.

И още според здравните власти влизаме в разгара на грипната епидемия. Очаква се до края на седмицата още две области да влязат в такава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари