Областният управител на Русе свиква общинските съвети

0
Първата общинска сесия ще се проведе в община Ценово на 9 ноември
Първата общинска сесия ще се проведе в община Ценово на 9 ноември Снимка: Dunavmost / архив

Първата общинска сесия ще се проведе в община Ценово на 9 ноември

Първите тържествени заседания с полагане на клетва от новоизбраните общински съвети насрочи областният управител на Русе Данаил Ковачев. Сесиите ще се проведат по график, като първата се очаква да бъде в община Ценово. Там сесията е насрочена за 10:00 часа на 9 ноември /четвъртък/. На същата дата, но от 12:30 часа ще се проведе първо заседание на Общинския съвет в Борово. На 10 ноември /петък/ от 11:00 часа ще се проведе заседание на Общинския съвет в Бяла.

Съгласно Закона първото заседание на новоизбрания общински съвет се свиква до 14 дни след обявяване решението за избор на местен парламент. Новоизбраните съветници и кметове полагат клетва и подписват клетвен лист в присъствието на областния управител или негов представител, на председателя на Общинската избирателна комисия и граждани.

В първото заседание на новите Общински съвети се провежда и процедура по избор на председател. Преди това тази длъжност се изпълнява от най-възрастния избран съветник.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари