Областният управител на Пазарджик: Оставките ни са политически акт

0
Не ми хареса начинът, по който се роди това правителство и така го показах, заяви Трендафил Величков
Не ми хареса начинът, по който се роди това правителство и така го показах, заяви Трендафил Величков Снимка: bTV

Не ми хареса начинът, по който се роди това правителство и така го показах, заяви Трендафил Величков

Тези оставки бяха и политически акт, защото ние сме политически лица. Всеки областен управител е политик. Не ми хареса начинът, по който се роди това правителство и така го показах, заяви областният управител на Пазарджик в оставка Трендафил Величков в предаването “Лице в лице” по bTV.

Изказването му дойде по повод това, че в понеделник всички 28 областни управители подадоха оставки от поста си.

Това е най-нормалното нещо. Няма никаква договорка. Аз първи в понеделник депозирах оставката си. Областният управител на Сливен Минчо Афузов подал оставка миналия петък, но това не стана национална новина. Всеки областен управител по закон трябва да прокарва, налага и изпълнява политиката на правителството на поверената му област. Това е моята заявка (оставка), че не ми харесва. Не съм съгласен как то бе договорено”, категоричен е той.

"Аз съм ляв човек и не мога да бъда част от екипа на едно либерално, неолиберално или още какво правителство. 6 млн. българи не знаят с какви приоритети дойде то. Дойдоха с една заявка - ние сме тук за малко, ще видим колко ще избутаме. Парламентът избра правителството по един шуробаджанашки начин. Шуробаджанашка демокрация се случва днес", каза Величков.

Ние сме на поста и продължаваме да вършим работа. Аз познавам колегите си - достойни хора и професионалисти, добави той.

Предишния път, когато Кирил Петков стана премиер, уволни колегите по факса. Много интересен феномен, каза Величков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Байрям бей
    До стената всичката мръсна радевска сган
  • 1
    1
    просто човек
    На втория си ден правителството на четворната коалиция с премиер Кирил Петков за 10 минути уволни всички областни управители, без дори да се запознае с проблемите на областите, без да изчака да предадат дейността си. Поздравявам областните управители, че не позволиха отново да бъдат унижени!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари