Областният управител е на визита в Гюргево

0

Днес, областният управител на Област Русе, г-н Галин Григоров  се срещна в Гюргево с председателя на Окръжен съвет, г-н Мариан Мина.

Посещението беше по покана на румънските партньори, а г-н Григоров представи екипа си на домакините. От началото на месеца Галин Григоров е и зам.-председател на Асоциация „Еврорегион Данубиус“. Самата асоциация вече 15 години подпомага създаването и развитието на партньорски екипи от двете страни на границата, които работят по различни трансгранични проекти, а също така и за културен обмен между България и Румъния.

На срещата присъстваха и г-жа Нина Кришу, префект на Окръг Гюргево и г-н Лучиан Корозел, зам.-председател на Окръжен съвет Гюргево. Също така в срещата от българска страна взеха участие заместник областните управители – г-н Валентин Колев и г-н Свилен Иванов. 

По време на срещата председателят на Окръжен съвет Гюргево акцентира върху  създадените добри връзки между двете институции, като изрази надежда тя да продължи в същия дух и в бъдеще. Доказателство за това са успешно реализираните проекти, стартирането на нов съвместен проект и степента на провеждана комуникация между Областна администрация Русе и Окръжен съвет Гюргево. Също така бяха обсъдени дейностите на комисиите между институциите в трансграничния регион, като се отчетоха и постигнатите резултати в областта на земеделието, здравеопазването, околната среда, социалните дейности и туризма. Ще бъде подписано и тристранно споразумение за сътрудничество между Областната администрация Русе, Окръжния съвет в Гюргево и Префектура Гюргево.

Посещението се проведе със съдействието на Асоциация „Еврорегион Данубиус“, като благодарности бяха изказани на изпълнителния ѝ директор, г-жа Лили Ганчева за подпомагането на трансграничните контакти.

Г-н Григоров използва случая да се запознае с обстановката на Дунав мост като видя, че е създадена добра организация за намаляване на задръстванията на граничния пункт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари