Областната управа: Зимната обстановка в Русенско е спокойна

0
Спокойна е зимната обстановка на територията на област Русе, няма снегонавявания и затворени пътни участъци в региона
Спокойна е зимната обстановка на територията на област Русе, няма снегонавявания и затворени пътни участъци в региона

Спокойна е зимната обстановка на територията на област Русе, няма снегонавявания и затворени пътни участъци в региона

Това стана ясно от проведен преди минути разговор между областния управител Анатоли Станев и директора на Областното пътно управление инж. Стамен Савов. Повод за разговорите бяха снеговалежите в последните часове на различни места в Русенско. Цялата налична специализирана техника е в готовност и при влошаване на метеорологичната обстановка може да се реагира максимално бързо и адекватно. Редовно всяка нощ републиканската пътна мрежа в областта се обработва срещу обледяване от над 20 специализирани машини.

Няма данни и за населени места без електрозахранване, вода и телекомуникации.

През следващите 24 часа се очаква леко застудяване, а поривите на вятъра ще бъдат до около 20 км/ч. През нощта и утре сутрин температурата ще падне до около -6°С, като следобед тя ще бъде около 0°С. Комбинацията от тези фактори създава предпоставки за заледяване. През уикенда времето ще е с разкъсана облачност, като сутрешните температури ще бъдат отново отрицателни, но по обед и следобед те вече ще гонят около 5 – 6°С. Има опасност на места видимостта да бъде намалена.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    ЛИЦО
    НЕ МИ ИЗГЛЕЖДА ЧИТАВ ТОЗ ИЗРАЖЕНИЕТО МУ Е ДОСТА ПРОСТАШКО НЕ ВЯРВАМ ДА НАПРАВИ НЕЩО СМИСЛЕННО
  • 6
    2
    Гост
    Каква зима бе, мой? Февруари беше пролет. Сняг и преспи нямаше в Русе и тази година, но сметката ми за парно е като че ли е било Сибирски студ.
  • 8
    1
    Авеее
    квааа зимаа вее??????
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари