Областната управа в Русе още приема предложения относно проблемния път Русе - Мартен

1
В момента е в ход проектирането на нова организация на движението
В момента е в ход проектирането на нова организация на движението Снимка: Областна администрация Русе

След поредица от срещи на областния управител Анатоли Станев и неговият заместник Людмил Христов с институции от региона, от които пряко зависи решаването на проблема с тежкия трафик от тирове в района на ГКПП „Дунав мост“ при Русе и по ключовите булеварди „България“ и „Тутракан“, бе решено да се създаде реорганизация на движението.

Тя предполага от зоната на пътен възел „Тегра“, т.е. платното в посока от Русе към Мартен /южното платно/ да стане с двупосочно движение със забрана за спиране на моторни превозни средства и в двете посоки.

Същевременно двете ленти на северното платно, т.е. в посока от Мартен към Русе в участъка от пътен възел „Тегра“ до кръговото на Индустриална зона, да се използват изцяло за подреждане на чакащите камиони, като съответният участък от платното ще бъде напълно затворен за останалите участници в движението.

Очакванията са описаната реорганизация да осигури пропускливостта на движението в двете посоки, като по този начин би трябвало да се избегне възможността за създаване на задръствания.

Ръководството на Община Русе пое ангажимент да си сътрудничи с Областно пътно управление във връзка с изготвянето на проекта за организацията на движението и да изработи пътните знаци, а също при необходимост да съдейства за демонтирането на определена част от мантинелите в конкретния участък.

Дейностите, като полагане на маркировка и евентуално асфалтиране в зоните, където са премахнати мантинели, ще бъдат извършени от Областното пътно управление. В момента е в ход проектирането на новата организация на движението.

Ръководството на Областната администрация продължава да провеждаха редица срещи с жители на Русе и Мартен, които се оплакват от задръстените с тирове пътища.

От Областната управа продължават да са отворени за обсъждане на всякакви предложения, даващи краткосрочни и дългосрочни решения на проблема.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Към Русенец
    Ченгетата в Русе са бъзливи и глуповати селянчета събрани на тоя и оня детето от милицията,партията или роднината.Видно е от взичко случващо се до тук.Те не знаят,не виждат и не ги интересуват правомощията с които разполагат и не искат да знаят или комуникират с граждани или други органи на местната и държавната власт с цел да си свършат работата.Някой трябва да им каже или да ги постави като пътен знак.Прави 1 или прави 2....и т.н. заветната цел е цигарка,кафенце пред районното и ако някой почерпи до заплата е най добре.
  • 7
    2
    русенец
    Я да ми кажат дебилите, създали този "организационен шедьовър" как ТИР , намиращ се в южното платно ще обърне посоката и ще се подреди на опашката? И то без да спира движението в посока към Русе? Как ще излизат служебните автобуси и превозните средства , зареждащи предприятията в бившето КТМ? И между другото, паркираните милиционерски коли в кръговото са в нарушение, трябва да са с пуснати сигнални лампи. Редовно минавам оттам и редовно ченгета си паркират колите в кръговото без да ги обозначат.
  • 13
    1
    До Областната Управа
    Областната управа СпИ 32 години.Тя е недалновидна и оглупяла от наставнически кадрили и методически указания от "ГОРЕ" които никак не са в интерес на общината и град Русе.Актуват и деактуват имоти апетитни за пишман и кандидат строители и ослушване около екологичните проблеми на Русе и Областа.Проблематиката със ситуацията беше се появила в началото на 90-със югоембаргото.Опашки до Плевен през метър,но Областната и Общинска Управа както винаги се недосеща или няма спомен за сложната пътнотранспортна обстановка и крими ситуация.Имаше даже пеши патрули по опашката с камиони За 32 години,нито един паркинг не се появи в периметъра,а имаше такива възможности от предпривитизацивта,нито един клозет,чешма с вода или нещо благоустрояващо инфраструктурата натоварена в района.Само прибиране на "ПАЧКИ С МАНГИЗИ И АКТУВАНЕ И ДЕАКТУВАНЕ" за неясни цели и джобове без дъно.Такси,данъци,винетки и т.н. Парите изчезват в партий и групировки с посредници,с на лице едно "НИЩО И НИЩОПРАВЕНЕ". ТОВА Е ИСТИНАТА.ДО СЕГА ЩЕШЕ ДА ИМА ПОНЕ 10 ПАРКИНГА ПО ТРАСЕТО РУСЕ-БЯЛА И ОБЩИНАТА ДА ПЕЧЕЛИ,А НЕ ТОЯ ИЛИ ОНЯ СОПОЛ ПОСТАВЕНО ЛИЦЕ И В КРАЯ НА МЕСЕЦА ДА ХОДИ ДО СОФИЯ ДА РАЗДАВА.ГЛУПАВИ ОБЩИНАРИ- ПАПАГАЛИ. СЛАБА ОБЛАСТНА УПРАВА.ВИДЯХМЕ ВЪЗМОЖНОСТИТЕ НА ЕДНИТЕ И ДРУГИТЕ. ТЕ ВСЕ СИ ЖИВЕЯТ В ТЕХНИЯТ СВЯТ И ДЕНОНОЩНО СЕ МОЛЯТ ТУЙ ДА НЕ НИ СТИГНЕ,ОНУЙ ДА НЕ НИ ЗАДМИНЕ И ГОСПОД ДА ПАЗИ. УПРАВЛЯВАТ С МАНТРИ И ГЛУПОТА.ПЪРВИ СА САМО НА ТРАПЕЗАТА И В ОБЩИНСКИЯТ КЕНЕФ НА СГРАДАТА В ОБЩИНА РУСЕ ТОЧНО ПРЕДИ "СЛОЖНИ И ТРУДОЕМКИ ЗАСЕДАНИЯ С ТРАЙНИ ПОСЛЕДСТВИЯ И ПРЕОБРАЗУВАНИЯ ЗА НЯКОЙ ИМОТ".
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари