Расте броят на хоспитализираните с Ковид-19 в област Русе

0
На болнично лечение в областта се намират 41 души, като трима от тях са в реанимация
На болнично лечение в областта се намират 41 души, като трима от тях са в реанимация Снимка: Dunavmost

Расте броят на хоспитализираните с Ковид-19 в област Русе

26 са новите случаи на COVID-19 в Русенско за изминалото денонощие. Осемнайсет от заразените или близо 70% от случаите на коронавирус през вчерашния ден са от община Русе. Петима болни има в Бяла, както и по един в Борово, Две могили и Сливо поле. По данни на Регионалната здравна инспекция оздравелите са двама, като няма починали с положителен тест за коронавирусна инфекция в Русенско. От началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в Русенско са 14 437, а преболедувалите 13 374. Активните случаи са 152.

На болнично лечение в областта се намират 41 души, като трима от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 34, от които 11 са за интензивни грижи.

По данни на Единния информационен портал област Русе се намира на девето място по заболеваемост в страната. За последните 24 часа няма област без нови случаи, като с най-малко е Смолян – три.

До момента в областта са извършени 57 162 имунизации, като повторна доза са получили 27 402 лица. Само през вчерашния ден са поставени 321 дози от наличните ваксини, като 183 от тях са първи прием на някои от препаратите.

До края в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ ще функционира „зелен коридор“ за ваксинация срещу COVID-19. Работното време на кабинета е от 09.00 до 16.00 часа, като той е снабден с всички видове налични ваксини – „Пфайзер“, „Модерна“, „Астра Зенека“ и еднодозовия препарат на „Янсен“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари