Област Бургас се отделя от България

0
„След като Средец го водят за „граница”, имаме пълни основания да се отделим” – радостни са местните
„След като Средец го водят за „граница”, имаме пълни основания да се отделим” – радостни са местните

На хората от Бургаска област им писна цяла седмица да четат и слушат как стрелбата в град Средец било „инцидент на границата”.

„Аман от снимки по медиите, визуализиращи случая в Средец с телени мрежи, каменни пирамиди и гранична бразда!” – възмутиха се хората, които имат понятие от география и знаят, че Средец е на 30 км от Бургас и на 40 км северно от най-близката гранична зона около село Белеврен.

„След като ни правят на балъци, че едва ли не мигрантите са притичали през браздата и малко след това е станала патакламата, ще отвърнем на отношението, като обявяваме независимост” – заяви пред „Дуплекс” един от инициаторите.

Новината предизвика огромна еуфория сред местните жители и във Фейсбук вече се организира спонтанен митинг-концерт в центъра на Бургас.

„Най-после приходите от туризма ще си остават само за нас... Сега ще им натрием носа на надутите варненци... Нали софиянци са много важни и твърдят, че ходели на море само в чужбина. Ето, вече сме чужбинско море!” – бяха първите коментари на бургазлии.

Носят се слухове, че една песен на Тони Димитрова ще бъде химнът на новата държава, а анцугът с три ленти отстрани ще бъде официалното облекло, но това не е потвърдено.

Vasko Bog

Всички факти и личности в този текст имат само косвена връзка с реалността. Текстът е резултат на авторовата фантазия и въображение. Целта му е да забавлява и да гледа с усмивка към актуалните събития от деня.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари