Обещаният ремонт в квартал "Дружба" не е на фокус за кмета Стоилов

0

Общинският съветник от групата на „ПАТРИОТИТЕ ВМРО, ГЛАС НАРОДЕН“ Траян Тотев припомни на кмета на Община Русе един позабравен негов ангажимент от преди три години.

През 2015 година живеещи русенци в блок 30 в ж.к. „Дружба“ 3 се обръщат към Пламен Стоилов с искане да бъде изцяло ремонтирана уличната настилка пред блока им. Тогава от ОП „Комунални дейности“ извършват оглед на мястото, като установяват че в действителност настилката се нуждае от подмяна.

Почти три години по-късно нищо от поетите пред русенци ангажименти не е налице. Това подтиква живеещите там да предприемат нова стъпка, като през април тази година организират подписка, която депозират в Община Русе.

От отговорът на кмета Стоилов и неговата администрация обаче става ясно, че подобен ремонт ОП „Комунални дейности“ няма капацитет, за да извърши, поради това, че пътната мрежа в Община Русе е изключително амортизирана.

Стоилов съобщава, че обещаният през 2015 година ремонт може да се случи едва след като бъдат приключени текущите към момента мащабни реконструкции из целия град, като не посочва конкретни срокове за това.

Излиза, че живеещите граждани в блок 30 в ж.к. „Дружба“ 3 са били излъгани веднъж през 2015 година, като е поет ангажимент ремонтът да се случи още в рамките на годината и втори път през 2016 година, като отново са оставени да чакат с надежда.

Това е третият път, когато администрацията на Пламен Стоилов и самият той поема ангажимент към тях, но този път обвързване със срок липсва.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари