Обещаните бонуси не стигнаха до всички медици и полицаи на първа линия

2
При решението кои служители да получат възнаграждение са взети под внимание броят на посетените адреси
При решението кои служители да получат възнаграждение са взети под внимание броят на посетените адреси Видео: bTV

Недоволство и разочарование след разпределянето на помощта на държавата за медиците на първа линия. И полицаи изразиха съмнения дали ще получат допълнителни възнаграждения.

В Спешния филиал в Павликени фишовете за заплати този месец са различни. За част от медицинския персонал финансов стимул няма. Милко Марков е фелдшер от 10 години.

Преди дни е на един от първите адреси с COVID-19 в района на Павликени. Допълнително заплащане обаче, не е получил.

И това ме демотивира. Аз след 4 месеца се пенсионирам и кой ще ма накара, ако мога нещо да дам от себе си. Аз просто ще се скрия и ще кажа „чао“ на системата. Казаха, ама не може за всички. Добре де, в ефир го казват пред хората“, възмути се Милко Марков.

Без помощ е и Иво Колев - шофьорът на линейката, посетила адреса със заразени. Определя липсата на допълнително възнаграждение като дискриминация. От Спешния център във Велико Търново обясняват, че при изготвянето на списъците за финансов стимул, са взети под внимание броят на посетените адреси, изрядно попълнената медицинска документация и липсата на размяна на дежурства между колеги.

От здравното министерство казаха пред bTV, че до тях няма сигнали за неосъществени плащания или за нарушения, и уточняват: „Със заповед на директора на съответното лечебно заведение или второстепенен разпоредител с бюджет към МЗ се определя кои служители, съгласно критериите, получават допълнителни възнаграждения.

В същото време жандармеристи, участвали в проверки по гари и във влакове, сигнализираха, че вероятно също ще останат без така наречените „парични награди“ в системата. „Пари има за около 16 500 служители в системата на МВР, които са на първа линия, към възнагражденията този месец ще им бъдат изплатени по 650 лева“, уточни финансовият министър Владислав Горанов. От Синдикалната федерация на служителите в МВР обясниха пред телевизията, че не са участвали в изготвянето на критериите и разпределянето на възнагражденията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари