Нямало цензура ли?

0
На пръсти се броят журналистите в България като Моника Пеева от Враца, които дръзват да разобличат истината за управлението на Борисов и всенародната любов към него
На пръсти се броят журналистите в България като Моника Пеева от Враца, които дръзват да разобличат истината за управлението на Борисов и всенародната любов към него Видео: ТВ Враца

Интересен казус се случи в българското медийно пространство, доказващ, че в България цари тотална цензура

Регионалната телевизия "ТВ Враца" публикува критичен репортаж за посещението на премиера Бойко Борисов във Враца, за което обществеността бе осведомена основно от видеото, заснето от правителствения пиар Севделина Арнаудова. Репортажът на местната телевизия показва, че визитата на премиера е била добре подготвена и режисирана, така че той да бъде аплодиран от подбрана група привърженици, като до мястото на събитието не са допуснати дори местни журналисти, пише Mediapool.bg 

След като репортажът на "ТВ Враца" се завъртя в социалните мрежи и стана едно от най-споделяните видеа, телевизията сама го свали от сайта си и от канала си в YouTube.

Mediapool се опита да се свърже с Владимир Михайлов, един от собствениците и управител на "ТВ Враца", за да разбере каква е причината за свалянето на репортажа. Той обаче не вдигна телефона си. 

Въпреки че бе изтрит от "ТВ Враца", репортажът все още може да бъде намерен, тъй като бе публикуван от редица потребители във Фейсбук.

Репортажът е на журналиста Моника Пенева, която разказва, че за посещението на премиера не е имало официално съобщение. Разбира се още, че местните журналисти не са допуснати до заводите, чийто оглед от премиера обаче беше излъчван на живо във Фейсбук профила му. Обяснението на охраната за това, че медиите не се допускат, е че нямат акредитации. Такива обаче е нямало как да има, защото посещението не е било обявено предварително.

Преди ден в живото излъчване на Борисов се видя група от хора пред входа на завода, която ръкопляскаше на премиера и викаше "Бойко, Бойко". Тогава премиерът се обърна към събралите се с думите: "Какво прайте, бе? Много сте гласовити!", , а една жена го увери, че "всички сме твои хора".

В репортажа на регионалната телевизия се посочва, че тези хора са предимно привърженици на ГЕРБ. Предварителна информация за събитието са имали само привърженици на ГЕРБ, както и представители на централна и местна власт, на партийни структури. За посрещането на премиера са били организирани групи от хора от заводи, чиито ръководства са приближени на партията на Борисов.

След като разгледа завода, премиерът все пак се спря за кратко при журналистите. Там показа какъв "кален трап" е имало на това място преди една година. "Правим работни места за Северозапада, пътят Ботевград-Мездра. Ще започнем и Монтана-Видин", продължи да се хвали той. Репортерка обаче го прекъсна с думите: "Ама вие имахте вариант 10 години преди това да построите този път". Събралата се агитка в подкрепа на Борисов започна да го защитава, мъже се провикваха: "Как преди управление ще се построи, бе, госпожо?".

В репортажа обаче се разказва как точно правителството на Борисов е лишило региона от ремонт на пътя, защото е отклонило парите:

"Ремонтът на пътя София – Видин беше плануван в програмния период 2007-2013, но не се случи. За сметка на други обекти модернизацията на трасето беше извадено от ОП "Транспорт" в програмния период 2014-2020. Тогава от АПИ обясниха, че модернизацията на пътя остава приоритет и ще се финансира по програма "Транзитни пътища" с пари от републиканския бюджет и заем от Европейската инвестиционна банка. Преди години заради пренасочените пари на входа на Мездра имаше протест, но без резултат".

Журналистиката от "ТВ Враца" се е опитала да попита премиера и какво трябва да стане за да подаде оставка, той обаче решава точно в този момент да си тръгне, но след като отдалечава от медиите, той се спря да послуша още благодарности от събралите се.

Основното послание от обиколката на Борисов във вторник беше, че никой извън София не протестира и не иска оставката на кабинета и главния прокурор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари