Няма опасност за живота на пострадалите работници в „Арсенал“

0
Шестима работници са в болница след авария в оръжейния завод
Шестима работници са в болница след авария в оръжейния завод Снимка: БГНЕС / Архив

Шестимата работници са в болница след авария в оръжейния завод „Арсенал“, съобщава БНР. 

Инцидентът е станал тази сутрин, няколко минути след 9.00 часа, в цех 120 на завод 3 в „Арсенал“.

Всички пострадали са откарани в Спешния център на Казанлък. Единият от тях е в по-тежко състояние, но няма опасност за живота му, останалите са с различни повърхностни наранявания.

Пострадалите са на възраст от 23 до 60 години. От ръководството на завода заявиха, че пострадалите са: Димитър Д., Михаил Б., Десислав И., Георги Г., Румен П., Митко С. Най-тежко е пострадал 23-годишният Димитър Д.

Полагат се грижи за ранените, правят се изследвания и скенери. Състоянието им е добро, заяви директорът на болницата в Казанлък Кети Маналова.

В момента обработваме. Всички специалисти са в шокова зала. Работим - слагаме диагнози, правим скенери и ехографи, консулти с очни и други специалисти, с травматолози. Момчетата са в съзнание и са контактни“.

Няма опасност от разрастване на аварията. Все още обаче няма официални данни дали инцидентът в завод 3 е вследствие на взрив или на пожар, заяви заместник-директорът на завода Янко Запрянов.

В момента се изясняват обстоятелствата. По-скоро тук нямаме гърмежи, палежи и т.н. Още не можем да разберем дали има грешка. Не е пожар, не е взрив“.

По-късно днес се очаква и изявление на ръководството на завода. Провеждат се следствени действия.

Това не е първият инцидент в оръжейницата в Казанлък. През годините такива се случват често и то с трагичен край. В средата на март месец тази година 27-годишен служител на „Арсенал” загина, а друг - с десетгодишен стаж, беше ранен. Тогава стана запалване на смесител в помещение на цех 130 на завод 3.

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари