Няма да простя злоупотребата със смъртта на моето дете!

1
Елена Поптодорова сподели истината за кражбата и колко я боли от злоупотребата със смъртта на дъщеря й
Елена Поптодорова сподели истината за кражбата и колко я боли от злоупотребата със смъртта на дъщеря й Снимка: Нова телевизия

"Това е  най-трудното ми появяване в национален ефир, всички вероятно го разбират. Трябваше да се събирам парче по парче, за да застане пред екрана", каза Поптодорова пред Нова телевизия.

"Бях разчленена, усещах се разпадната внезапно, несправедливо. Давах си сметка, че нищо не става случайно и трябваше наново да се събирам. 

Всичко е казано многократно, всичко е известно. Недуоумявам каква е тая жестокост защо се повтарят отново и отново фактите. Няма разминавания между изявленията. 

Има инцидент във Варшава - да, признала съм инцидентът, поела съм отговорност, заплатила съм огромната цена
". Така отговори на въпроса "Какво се случи?".

"Бидейки в магазина с необходимите вещи, аз се озовавам с много телефони и вещи в ръцете си и с бурканче крем в багажа си, което тръгва на път за София и което бива възстановено. Бях с много неща в ръцете - това е истината и причината за инцидентът. Установявам че има бурканче крем в моята пътна чатна, когато съм на борда на самолета за България. Нямах как да се върна и да го върна. Върнах се тук и той си стоеше. Не се обадих на никого. Не знаете, какво означава една паника и трудност да се намери вярното решение", каза Поптодорова. 

Най-важното е, че покупката е възстановена, не е имало никакви ексцесии. 

"Става дума за продукт, който не е български, което се случва на чужда територия", коментира още Поптодорова.

"Искате да ми кажете че 50 грама чужд крем, възстановен крем, е по-важен от 10 млрд долара, които е ясно къде са.  Искам да видя къде са тези, които наистина са виновни за щетите на България. Разговорът отдавна е спрял да бъде разговор за 50 грама крем. 
 
За тези дни има 620 материала, публикувани по този банален случай. От тези материали 40% са пълни с явни лъжи"
, коментира Поптодорова. Не е въпросът за 50-те грама, въпросът е по-различен. Новината излиза в едно малко местно радио, съобщено по телефон, с непълни мои имена, изписани по полски правопис. Информацията е изтекла по телефон. оттам насетне всичко се взима от РИА Новости и буквално за минути покрива над 90 източника в Русия. Всичко това не е случайност. Това беше без умисъл грешка. 

Първа лъжа, показа Поптодорова - Злоупотреба с паспорта. Нямаше такава. Паспортът ми бе изрично поискан. Имало е камери, заснето е движение на човек. Могло е да предотвратя, да се обадя през тия два дена, но ето - сигурно липсата на логични действия, показва невиността. 

Втора лъжа: Злоупотребата със смъртта на моето дете. Моята Ясминка не почина на 4, а на 2 години. Падна не от 6-я, а от 12-я етаж. Нейната смърт бе на 29 декември, на следващия ден трябваше да отидем на планина, имаше нови ботушки, с тези ботушки е прескочила. 6 месеца всяка обедна почивка пред външно министерство ме чакаше моето семейство и ходихме на гробищата. Аз не можех да поглеждам детенца на същата възраст. може би бяха минали 6 месеца и си казах, че трябва да продължа. тогава реших да търся малки момиченца, протягах ръката си и ги търсех
", сподели Поптодорова. 

"Няма никаква диагноза. Има мярка, която в България бе пресечена, но тази тема предстои развитие", каза още Поптодорова. "Смятам, че се опитват да ме обезвредят. Предлагаха ми да бъда президент, от две страни. Имаше разговори да бъда служебен премиер, както и еврокомисар. 

Знаете ли какво значи, че с учебника на детето ви от първи клас, се опитвате да учите човек да издава звуци",
коментира Поптодорова трудните моменти с болния си съпруг. Тя увери, че не го е изоставила.

Благодаря на Ивайло Калфин, адвокат Цветан Цветанов, Соломон Паси, Петко Георгиев, бивши посланици. 

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари